Ford Mustang Super Cobra Jet 1800: prototipul electric a fost creat special pentru cursele de drag

Autor: Ionuț Vîlciu 17 apr. 2023 Știri auto

Ford a dezvăluit prototipul Mustang Super Cobra Jet 1800. Mașina de curse electrică a fost creată pentru competițiile de drag racing.

În urmă cu trei ani, Ford a prezentat Mustang Cobra Jet 1400, un prototip electric creat special pentru competițiile drag racing. Acea mașină dezvolta 1.502 CP și a stabilit recordul pentru cea mai rapidă mașină electrică de drag racing. Prototipul a parcurs sfertul de milă în doar 8,12 secunde, atingând o viteză de vârf de 276.75 km/h.

Acum Ford s-a întors cu o versiune și mai puternică, gata să doboare recordurile setate anterior. Noua mașină se numește Mustang Super Cobra Jet 1800, are două motoare electrice și dezvoltă o putere maximă de 1.800 CP. Valoarea cuplului generat nu a fost specificată, dar putem presupune că depășește cu mult cei 1.491 Nm produși de predecesorul său, conform Carscoops.

Ford Mustang Super Cobra Jet 1800 vrea să doboare recordurile predecesorului său

Pentru a reuși acest lucru, Ford nu doar că a oferit mașinii mai multă putere, dar a regândit și bateria, care cântărește mai puțin. De asemenea, a fost montată și o transmisie nouă, mai performantă. Puterea este transmisă către roțile din spate cu ajutorul a două motoare electrice.

Și șasiul a fost modificat, iar propulsorul electric a primit un nou software. Ford Mustang Super Cobra Jet 1800 cântărește mai puțin cu câteva sute de kilograme față de iterația precedentă, chiar dacă păstrează aceeași caroserie.

„Întotdeauna căutăm să ne împingem în fiecare colț al lumii sporturilor cu motor”, a declarat Mark Rushbrook, director global al Ford Performance Motorsports. „Cursele de drag rămân un teren cheie de probă pentru produsele și tehnologia noastră și suntem încântați să încercăm nu numai să ne depășim propriul record în sfertul de milă, ci și să prezentăm în continuare dezvoltarea pe care o continuăm să o facem în întregul peisaj al vehiculelor electrice.”

Timpul de 8,128 de secunde setat de Cobra Jet 1400 pe sfertul de milă este încă un record pentru o mașină electrică, dar Ford speră să bată acest record la un eveniment organizat de NHRA în decursul acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide