Ford plănuiește reintroducerea în producție a lui Focus electric

Autor: Mihai Morcovescu 08 nov. 2021 Știri auto

Lansat în 2011, la mai puțin de un an după Tesla Model S, modelul Ford Focus electric ar putea fi reintrodus pe piață în următorii ani.

Vânzările de peste 9.000 de unități înregistrate în Statele Unite ale Americii au fost sub așteptările oficialilor „ovalului albastru”, care au hotărât să oprească producția în anul 2018.

Cu toate acestea, constructorul de peste Ocean este hotărât să acorde o a doua șansă variantei cu zero emisii a popularului hatchback.

Viitorul Focus electric, superior vechiului model

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Șeful departamentului de proiectare pentru divizia europeană a celor de la Ford, Murat Gueler, a declarat că există posibilitatea relansării modelului Focus Electric, fără a oferii, însă, detalii clare despre viitorul vehicul ecologic.

„Toți producătorii lansează modele electrice, iar noi vom face același lucru în următorii ani. Evident, luăm în calcul toate aspectele cum ar fi proporții și arhitectură și suntem foarte preocupați să creăm mașini de generație nouă. De aceea, lucrăm intens în această perioadă”, a precizat Gueler citat de site-ul Motor1.com.

În momentul lansării din urmă cu un deceniu, Ford Focus Electric (vezi galeria foto) era derivat din versiunea convențională dotată cu motor termic. Modelul ecologic dispunea de un propulsor electric de 145 CP și de o baterie litiu-ion de 23 kWh, de proveniență LG, și era capabil să sprinteze de la 0-100 km/h în 11,4 secunde.

La șase ani după lansare, vechiul Focus electric a primit un acumulator de 33,5 kWh, care asigura o autonomie de 225 de kilometri între încărcări. Tot atunci, vehiculul americanilor primise și o încărcare rapidă de 50 kWh.

Privind aceste cifre, este foarte posibil ca viitorul Focus electric să primeaască un pachet electric cu ajutorul căruia să se poată bată cu cele mai importante modele din segment, și anume Tesla Model 3, Volkswagen ID.3 și Renault Megane EV.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide