Ford prezintă un SUV complet electric inspirat de Mustang. Va avea o autonomie de 482 de kilometri

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Știri auto

Ford a publicat prima imagine-teaser a noului SUV electric Ford, inspirat din designul lui Mustang. Este primul model dezvoltat de noua divizie Ford Team Edison, creată special pentru dezvoltarea maşinilor electrificate destinate pieţelor din toată lumea.

Darren Palmer este directorul Departamentului de Dezvoltare Produs în cadrul Ford Team Edison, o echipă multifuncţională dedicate, care are sediul în centrul oraşului Detroit. Echipa a primit dreptul de a lucra într-un mod complet diferit şi inovator în cadrul Ford, scopul fiind dezvoltarea unei maşini electrice creată pentru o piaţă aflată în creştere exponenţială.

Echipa Edison a fost desemnată să găsească soluţii rapide care să rezolve atât problemele comune, cât şi provocările unice ale fiecărei pieţe individuale. „Clienţii maşinilor electrice cumpără maşini ale viitorului, iar echipa noastră este concentrată 100% nu doar pe dezvoltarea maşinilor pe care aceştia le vor iubi, ci şi pe construcţia unui întreg ecosistem electric ce va putea funcţiona ireproşabil”, spune Palmer.

SUV-ul electric inspirat din designul lui Mustang va fi disponibil începând cu anul 2020, iar autonomia prevăzută va fi de 482 de kilometri. Ford investeşte 11 miliarde de dolari în acest proiect şi plănuieşte să ofere 16 maşini complet electrice într-un portofoliu global care va conţine 40 de vehicule electrificate în 2022. 

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide