Ford revine în cursa de 24 de ore de la Le Mans cu noul Mustang GT3 – VIDEO

Autor: Adrian Somai 13 iun. 2023 Știri auto

După ce Ferrari a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans, rivalii americani de la Ford nu se lasă mai prejos și își anunță la rândul lor reîntoarcerea în celebra competiție de anduranță. Ford va participa la Le Mans cu noul său model de concurs, Mustang GT3. Astfel, după o pauza de cinci ani, americanii de la Ovalul Albastru vor concura în Campionatul Mondial de Anduranță începând cu sezonul 2024.

Noul model de concurs menționat în rândurile anterioare a fost construit având la bază noua generație Mustang. Așa cum sugerează și numele, noua mașină a fost construită potrivit regulamentului GT3. Începând cu sezonul 2024, actuala clasă GTE AM va fi înlocuită de această nouă categorie GT3.

Evident, noul Mustang GT3 a fost pregătit așa cum se cuvine pentru a putea face performanță într-o astfel de cursă de anduranță. Pentru început, Mustang GT3 a primit un pachet aerodinamic agresiv, cu o serie întreagă de elemente realizate din fibră de carbon. Apoi, modelul de concurs este echipat cu o suspensie dezvoltată de specialiștii din cadrul diviziei Ford Performance. Tot la capitolul tehnic, mai trebuie să spunem că Mustang GT3 a primit cu această ocazie și un motor V8 cu capacitate de 5.4 litri.

Ferrari, revenire triumfală în cursa de 24 de ore de la Le Mans

Italienii de la Ferrari au revenit în acest an în cursa de 24 de ore de la Le Mans după o pauză de 50 de ani, reușind totodată o victorie care va rămâne în amintirea tuturor fanilor competițiilor sporturilor cu motor. La finalul unei curse marcate de multe abandonuri, Ferrari s-a impus în ediția centenară a cursei. A fost prima victorie la general pentru cei de la Ferrari la Le Mans din 1965 și până astăzi.

În aceste condiții, nu ne rămâne decât să așteptăm anul 2024 pentru a asista și la revenirea celor de la Ford în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Până atunci însă, noul Mustang GT3 va debuta tot în 2024 în cadrul cursei de 24 de ore de la Daytona, Statele Unite ale Americii.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide