Ford România recheamă maşini în service. Ce modele sunt vizate

Ford România recheamă maşini în service. Ce modele sunt vizate

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Ford România va rechema în service aproape 500 de autoturisme. ANPC informează publicul în privinţa unor posibile defecţiuni ale masinilor dotate cu motorul 1.6 EcoBoost, care ar putea genera aprinderea unui incendiu sub capotă. Modelele vizate sunt Fiesta ST, Kuga, Focus, C-Max şi Transit Connect. Este vorba de maşinile fabricate între 2013 – 2015.

„La vehiculele afectate, supraîncălzirea localizată a chiulasei motorului poate fi cauza fisurării chiulasei, provocand o scurgere de ulei sub presiune, care poate duce la incendii în compartimentul motorului”, se arată în notificarea Ford către ANPC pentru rechemarea a 462 de maşini.

Rechemarea face parte dintr-o acţiune foarte amplă, la nivel global, care vizează 360.000 de autoturisme.

Costurile estimate ale campaniei Ford se ridică la peste 300 milioane de dolari. În SUA, au fost înregistrate 29 de incendii provocate de motorul 1.6 EcoBoost, acestea stând la originea demarării acestei campanii.

Acţiunea în service presupune instalarea unui senzor al nivelului lichidului de răcire, actualizarea software-ului computerului central, pentru ca şoferul să beneficieze de avertizări sonore şi vizuale „când nivelul lichidului scade sub limita necesară”. Timpul estimat de reparaţii este de 2,7 până la 4,6 ore.

 



Comentarii
Inchide