Ford SYNC 4 oferă informații în timp real despre parcări și benzinării

Autor: George Cristea 21 aug. 2020 Știri auto

Viitoarea generație a sistemului de infotainment Ford SYNC 4 va oferi șoferilor informații în timp real despre parcări și benzinării. Aceștia vor ști astfel unde este cea mai ieftină benzină și cel mai apropiat loc de parcare disponibil. În plus, va ști care este tariful și va putea rezerva și plăti parcarea în timp ce conduce spre acesta.

Intră în Galeria FOTO

Serviciul va fi oferit în parteneriat cu INRIX și va fi disponibil în peste 150 de țări pe modelele Ford echipate cu sistemul multimedia SYNC 4. În acest moment, este vorba de Mustang Mach-E, Bronco și F-150, dar facilitatea va fi extinsă treptat la alte modele din gama Ford.

Tehnologia care se află în spatele noilor funcții ale SYNC 4 permite șoferilor Ford să găsească, să compare prețuri și tarife și să navigheze spre benzinării și locuri de parcare disponibile, totu de pe ecranul sistemului de infotainment.

Cum funcționează sistemul Ford SYNC 4 pentru a găsi în timp real locurile de parcare disponibile

INRIX Parking oferă informații în timp real despre spațiile de parcare disponibile, inclusiv tarife, restricții și ocuparea în timp real, pentru 20.000 de orașe din 150 de țări ale lumii. De cealaltă parte, INRIX Fuel permite șoferilor să caute benzinării și să aibă acces la prețurile dinamice ale combustibililor pentru a găsi carburantul și brandul preferate la cel mai mic preț. Sistemul oferă informații pentru 380.000 de stații de alimentare cu combustibil din lumea întreagă.

În afară de informațiile în timp real despre parcări și benzinării, Ford SYNC 4 oferă funcții de conectivitate pentru analizarea traficului, a incidentelor de trafic și a stațiilor de încărcare pentru mașini electrice. Tehnologia combină sistemul de comenzi vocale cu posibilitatea căutării prin internet, asigurând șoferului și pasagerilor accesul la cele mai proaspete informații.

INRIX a lansat primul serviciu dinamic de parcare pentru parcări amenajate în 2013, pentru ca din 2015 să ofere informații și pentru locurile de parcare de pe marginea străzilor.

Ford Puma, modelul produs la Craiova, este dotat cu sistemul de infotainment Ford SYNC 3, așa că e puțin probabil să primească această tehnologie. Totuși, nu excludem să vedem aceste informații pe SUV craiovean odată cu faceliftul care ar trebui să sosească în 2023.

sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide