Ford v Ferrari: Câte mașini au fost folosite, de fapt, la filmări

Autor: ProMotor 02 mart. 2020 Știri auto

Filmul Ford v Ferrari, care a câștigat două premii Oscar pentru Cel mai bun montaj și Cel mai bun montaj de sunet, este poate cel mai bun film despre cursele auto. Pelicula, care-l are în rolurile principale pe Christian Bale și Matt Demon, spune povestea dezvoltării modelului Ford GT-40 și a cursei LeMans în care Ford a bătuit Ferrari. Într-un documentar despre filmări, producătorii au dezvăluit câte mașini au fost folosite, de fapt, la filmări. Sunt mai multe decât ați crede.

Intră în Galeria FOTO

În cadrul oricărei curse auto normale, pe circuit rulează mai multe mașini pentru fiecare echipă. În cazul filmărilor, acțiunea trece de la o mașină la alta, dublă după dublă, iar Ford v Ferrari nu face excepție. „Împingem la limită mașinile și apar, desigur, defecțiuni. Nu avem timp să le reparăm, așa că avem nevoie să aducem imediat o mașină identică”, spune Allan Padelford, cascador care a participat la filmări.

Fiecare exemplar de Ford GT-40 sau alte mașini concurente în celebra cursă de la LeMans trebuie să arate 100% ca originalul, pentru a putea fi filmat în prim-plan. „Au fost atât de multe mașini diferite, cu rol principal în film, care au trebuit recreate perfect”, a spus designerul producției Francois Audouy.

Pentru filmările la Ford v Ferrari au fost construite nu mai puțin de nouă mașini Ford GT-40. Dintre acestea, numai două au fost construite după specificațiile originale, restul au fost făcute să arate doar la exterior ca un GT-40.

„În total sunt nouă GT-40 care au apărut în acest film”, a spus Rick Collins, coordonatorul parcului auto. „Două dintre mașini au fost construite de Superperformance (un producător specializat în replici 100% ale mașinilor de curse – n.r.), în timp ce restul au avut șasiul furnizat de un furnizor. Caroseriile au fost, de asemenea, modelate de un furnizor, apoi totul a fost asamblat în atelierele noastre. În film, acestea au reprezentat diferite mașini de curse la LeMans. Apoi au fost revopsite, au primit o grafică nouă, iar la Daytona au reprezentat alte mașini”.

Ford GT-40 nu a concurat doar cu mașini Ferrari. Collins a avut la dispoziție o flotă de alte modele pentru toate scenele de circuit din Ford v Ferrari.

„Avem șapte Corvette, din 1956 până în 1963”, spune Collins. „Avem trei replici de Porsche Speedster în cursă care au fost construite de o companie locală, JPS Motorsports. Sunt și replici Slab Side Cobra, care au fost primele AC Cobra modificate de Shelby. Este vorba de kituri furnizate de Superperformance”, a adăugat acesta.

În filmul Ford v Ferrari, designerul auto Caroll Shelby și pilotul Ken Miles sfidează legile fizicii pentru a trimite pe circuit un Ford revoluționar, care să învingă mașinile de la Ferrari în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Pelicula a câștigat două premii Oscar, pentru Cel mai bun montaj și pentru Cel mai bun montaj de sunet.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide