Ford va oferi modelul Ranger și ca autoșasiu convertibil

Autor: George Cristea 23 nov. 2020 Știri auto

Ford extinde gama modelului Ranger cu o versiune de autoșasiu convertibil, care va permite folosirea acestuia în domeniile de activitate specializate. Noua versiune va putea fi astfel personalizată de constructorii de caroserii după dorințele și necesitățile clienților.

Intră în Galeria FOTO

Clienții de flote auto vor aprecia în mod deosebit decizia Ford de a introduce în gamă, începând cu ianuarie 2021, o versiune autoșasiu convertibil pentru popularul pick-up Ranger. Acesta va avea o masă maximă autorizată de 3.270 de kilograme și o capacitate de tractare de 3.500 de kilograme, care se traduc printr-o capacitate de transport însemnată.

Noul model păstrează caracteristicile foarte bune în teren accidentat ale modelului Ford Ranger de bază. Versiunea autoșasiu convertibil este dotată cu sistem de tracțiune integrală cu reductor selectabil. În plus, are o gardă la sol de 230 mm și posibilitatea de a trece prin vad de apă cu o adâncime maximă de 80 cm.

Ford Ranger Autoșasiu: ce motorizări sunt disponibile

Șasiul modelului Ranger este dotat cu suspensie spate pe arcuri lamelare pentru exploatare în regim dur și o suprafață plană ce poate fi dezvoltată de operatorii de servicii de carosare pentru a crea vehicule cu întrebuințări diverse. Designul cu cabină simplă permite o lungime maximă a conversiei de 2.518 mm în spatele cabinei.

Motorizarea este asigurată de o unitate EcoBlue de 2,0 litri care  dezvoltă 170 CP și un cuplu maxim de 420 Nm. Acesta va fi cuplat în standard la sistemul de tracțiune integrală selectabil. O comandă simplă în consola centrală va permite șoferului să selecteze din mers între tracțiunea spate și cea integrală. Pentru rampele abrupte și suprafețele moi, reductorul îmbunătățește semnificativ performanțele.

Clienții care au nevoie de capacități și mai avansate, de tipul all-terrain pot opta pentru un diferențial spate cu cuplare electrică și anvelope all-terrain cu profil off-road pentru o aderență optimă.

Ford nu a anunțat încă prețurile, dar varianta cu cabină simplă a lui Ranger are un preț de circa 29.000 de euro pentru aceeași motorizare. Este de așteptat ca autoșasiul Ranger să aibă un preț ceva mai mic.

Ford deține o cotă importantă de piață pe segmentul vehiculelor comerciale în România. Recent, compania americană a anunțat introducerea în gamă a unei versiuni electrice a modelului Transit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide