Ford va opri producția modelului electric Mustang Mach-E timp de o săptămână

Autor: Mihai Morcovescu 01 mai 2022 Știri auto

Ford a anunțat că va opri săptămâna viitoare producția la fabrica din Flat Rock (Michigan, SUA), unde este asamblat modelul Mustang. Cauza principală o reprezintă deficitul de semiconductori.

Livrările Ford au scăzut cu 9% comparativ cu 2021

După cum se știe, industria auto se confruntă cu un deficit global de semiconductori în contextul pandemiei de Covid-19. Criza sanitară a forţat marii producători de automobile să-şi reducă producţia, în ciuda creșterii preţurilor care a compensat parţial acest impact.

Oficialii companiei din Dearborn plănuiau inițial să oprească activitatea uzinei timp de două zile. La mijlocul acestei săptămâni, Ford a anunţat că a produs aproximativ 53.000 de automobile, însă nu le poate livra. Motivul a fost acela că se așteptau componentele finale, însă aprovizionarea a fost afectată de criza de cipuri, informează Reuters.

După cum se știe, la sit-ul de producție din Flat Rock (Michigan) este asamblat modelul complet electric Ford Mustang Mach-E.

Veniturile celui de-al doilea constructor auto din SUA în primul trimestru din 2022 au fost de 34,5 miliarde de dolari. Astfel, au fost depășite estimările făcute de analiştii din domeniu cu 2,3 miliarde de dolari.

Livrările de automobile au scăzut cu 9% comparativ cu anul trecut, la aproape 970.000 de autovehicule. Aceasta este, practic, cea mai clară dovadă a deficitului de semiconductori care afectează performanţele companiei.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide