Formula 1 ajunge de pe circuit în sufragerie. Simulatorul Red Bull costă cât un Porsche 911

Autor: Ionuț Vîlciu 16 mart. 2023 Știri auto

Simulatorul Red Bull Racing ar putea fi cea mai apropiată experiență de cea de a lua loc într-o mașină de Formula 1, dar prețul este pe măsură.

Red Bull și Formula 1 vând o mașină de curse pe care nu o poți accidenta. Este vorba de simulatorul Oracle Red Bull Racing RB18 Show Car 2022, care promite „o experiență de F1 de neegalat”, totul la un preț de 99.999 de lire sterline (aproximativ 113.874 de euro). Cu acești bani aproape că putem cumpăra cel mai ieftin model de Porsche 911.

Potrivit publicației Carscoops, echipa din spatele construcției acestui simulator de curse este Memento Exclusives, o companie fondată de fostul mecanic principal al echipei Honda F1, Barry Gough.

Se pare că procesul de construcție utilizează date CAD direct de la Red Bull și există două versiuni disponibile. Cea mai ieftină dintre cele două, numită Show Car, costă 74.999 de lire sterline (85.405 de euro). Versiunea de 99.999 de lire sterline (113.874 de euro), intitulată Champion’s Edition, adaugă secțiunea aripii față, care lipsește de pe Show Car.

Formula 1 direct în sufragerie

Pe lângă ceea ce este practic jumătatea din față a unei mașini de F1, pachetul conține și pedale de gaming reglabile, un volan Rexing Formula Wheel Mayaris cu logo-ul Red Bull și padele, plus un monitor AOC curbat, de mari dimensiuni. Nu se cunosc informații despre ce componente vor fi folosite pentru a pune în mișcare jocurile. Potrivit Memento Exclusives, „hardware-ul este finalizat în parteneriat cu echipa de curse, oferind doar cele mai bune opțiuni de pe piață”, deci ar trebuie să vină cu un computer destul de performant.

Este un accesoriu scump, dar care poate face cu ochiul pasionaților sportului, care vor o parte din el chiar la ei în casă. Cu toate acestea, pentru această sumă de bani, există mașini foarte distractive, care pot oferi senzații tari pe circuite.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: F1 Authentics


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide