Formula 1 – Dezastrul granzilor la Monza. Ferrari a abandonat, Mercedes s-a chinuit

Autor: Promotor 07 sept. 2020 Știri auto

A fost dezastrul granzilor la Monza. Ambele monoposturi au abandonat, iar Mercedes s-a chinuit, după o penalizare primită de Lewis Hamilton și probleme la mașina lui Bottas.

GALERIE FOTO

Cine a văzut doar podiumul la finalul cursei de Formula 1 de la Monza a crezut că a greșit programul. Pierre Gasly de la Alpha Tauri a obținut prima victorie din carieră în Marele Circ, fiind urmat de Carlos Sainz de la McLaren și Lance Stroll de la Racing Point. Dar cum s-a ajuns aici?

Plecat din pole position, Lewis Hamilton s-a instalat comod la conducerea cursei, în timp ce colegul său, Valtteri Bottas, a acuzat un comportament bizar al monopostului și a pierdut poziție după poziție, până pe 6.

Monopostul lui Sebastian Vettel de la Ferrari a cedat în turul 6. O problemă la sistemul de frânare l-a forțat să abandoneze.

Începutul dezastrului pentru Mercedes la Monza

Turul 20 avea să fie începutul sfârșitului pentru Mercedes. Kevin Magnussen s-a oprit în zona intrării la boxe. Lewis Hamilton nu a aflat la timp că accesul la boxe este blocat și a intrat să schimbe anvelopele. La fel a făcut și Antonio Giovinazzi de la Alfa Romeo. A fost o decizie care le-a adus celor doi un stop-and-go de 10 secunde.

Charles Leclerc de la Ferrari a ieșit în decor în Parabolica și s-a oprit într-un perete de pneuri. Fanii și-au ținut respirația secunde bune până când au văzut mișcare în monopostul monegascului. „A fost un accident serios”, au fost primele cuvinte ale pilotului Scuderiei după impact. Acesta a ieșit singur din mașina distrusă.

Comisarii de cursă au decis să oprească întrecerea, așa că toți piloții au intrat pe linia boxelor timp de 25 de minute. Camerele TV l-au arătat pe Lewis Hamilton deplasându-se cu o trotinetă. La reluare, a fost nevoit să treacă pe la boxe pentru penalizare, așa că și-a pierdut prima poziție.

A trecut linia de sosire al șaptelea, iar Valterri Bottas s-a mulțumit cu locul 5.

Formula 1 Monza (4)Renault devine Alpine în sezonul viitor de Formula 1

De anul viitor, echipa Renault va deveni Alpine F1 Team și va utiliza în continuare tehnologia hibridă Renault E-Tech. Monoposturile vor purta, de anul viitor, și culorile brand-ului francez de performanță.

Rămâne la echipă Sebastian Ocon, care a semnat un contract pe doi ani cu Renault. Australianul Daniel Ricciardo va trece însă, la McLaren.

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide