(P) Cum funcționează formula inteligentă MOL EVOTECH?

Autor: ProMotor acum 1 an Știri auto
(P) Cum funcționează formula inteligentă MOL EVOTECH?

Grupul MOL îmbunătățește constant carburanții pentru a satisface provocările pieței. Pentru a veni în întâmpinarea acestor provocări compania a aplicat pentru unele dintre produsele sale formula MOL EVOTECH (EVO însemnând EVOLUȚIE).

Formula MOL EVOTECH este un pachet de aditivi care conține elemente de curățare inteligentă, antifricțiune și anticoroziune, capabile să detecteze depunerile care s-au format deja în motor.

Toți carburanții MOL EVO curăță și protejează motorul în mod eficient datorită pachetului de aditivi, special dezvoltat de către experţii MOL, ce poartă numele de „Formula inteligentă MOL EVOTECH”.

Formula MOL EVOTECH este capabilă să detecteze depunerile care s-au format deja în motor. Totodată, aceasta curăță piesele motorului și le protejează de coroziune. Depunerile se pot forma pe supape, injectoare sau cilindri și pot reduce durata de viață și performanța motorului. Efectul formulei MOL EVOTECH este un motor curat. Durata de viață a motorului este prelungită, performanța mașinii este îmbunătățită și consumul de carburant este optimizat.

Beneficiile carburanților MOL EVO PLUS

Toți carburanții MOL EVO conțin formula MOL EVOTECH şi curăță motorul în mod eficient. Carburanţii premium MOL EVO PLUS sunt potriviţi pentru orice tip de mașină datorită conținutului ridicat de formulă MOL EVOTECH (44% pentru benzină şi 55% pentru motorină).

Carburanții din gama EVO pot reduce cu până la 55% cantitatea depunerilor existente, curățând astfel motorul și sistemul de injecție. În urma testelor standard realizate pe mai multe tipuri de motoare efectul de curățare înregistrat prin utilizarea noilor carburanți din gama EVO a fost următorul:

  • Îndepărtarea cu până la 55% a depunerilor de pe motoarele mai vechi, de tip PFI (Port Fuel Injection). La aceste motoare depunerile pe supape pot apărea preponderent din cauza carburantului injectat;
  • Îndepărtarea cu până la 31% a depunerilor de pe motoarele noi tip GDI (Gasoline Direct Injection). La aceste motoare depunerile pot apărea din cauza carburantului.

Tipurile de benzină și de motorină din gama EVO previn formarea depunerilor, menținând astfel curățenia motorului și a sistemului de injecție.

Beneficiile Benzinei EVO

  • Reducerea depunerilor cu până la 99%, pentru motoarele (PFI) mai vechi, comparativ cu carburantul de referință UE *;
  • În acest moment nu există un standard agreat la nivel european privind menținerea efectului de curățare în cazul motoarelor mai noi, pe benzină, cu injecție directă. Testele privind măsurarea menținerii efectului de curățare au fost desfășurate în conformitate cu standardul CEC F-20-98.

Beneficiile produsului EVO Diesel

  • Pierdere de putere cu 57% mai mică la motoarele diesel de tip common rail cu injecție directă Turbo, comparativ cu carburantul de referință *;
  • Reducerea cu până la 45% a depunerilor pe motoarele diesel mai vechi, convenționale, fără turbocompresoare, în comparație cu carburantul de referință *.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol şi gaze internaţională integrată, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 80 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 9 ţări, iar cele de explorare în 14 ţări. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două combinate petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de 1.940 de staţii de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 245 în România.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 246 de stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

*Carburant standard, utilizat pentru testele de performanță, cu specificații tehnice agreate de reprezentanții industriei auto, producătorii de aditivi pentru carburanți și de companiile petroliere.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MOL RomâniaComentarii
Inchide