Fostul premier al Moldovei, eliberat condiționat, se plimbă în SUA cu o mașină cu numere personalizate?

Autor: David Andrei 23 iul. 2020 Știri auto

Mercedes-ul care îi aparține fostului premier al Republicii Moldova a fost zărit pe o șosea din Statele Unite ale Americii. Mașina poartă numere personalizate.

GALERIE FOTO

Pe plăcuța din spate apare numele “FILAT”. Autoturismul, un Mercedes-AMG GT S, îi aparține fostului premier al Republicii Moldova, Vlad Filat. Imaginea a devenit virală în mediul online, scrie site-ul Autoblog.md.

Fostul premier  a fost reținut sub acuzația de trafic de influență și luare de mită în octombrie 2015. Acest lucru s-a întâmplat după ce primarul orașului Orhei, Ilan Shor, a susținut că Filat i-ar fi cerut mită în valoare de 250 de milioane de dolari.

Un alt dosar penal deschis pe numele omului politic a vizat și cazul dispariției unui milion de dolari din băncile din Republica Moldova.

Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare, în iunie 2016. Acesta a fost însă, eliberat condiționat la sfârșitul anului trecut, la scurt timp după învestirea unui nou guvern la Chișinău. Doar patru ani și două luni a petrecut după gratii dintre cei nouă la care fusese condamnat.

Numele lui Vlad Filat figurează în alte două dosare penale în care acesta pledează nevinovat.

Despre mașina care circulă cu numere personalizate în SUA

Mașină cu numere de înmatriculare personalizate, surprinsă pe drumurile publice din Statele Unite, este un Mercedes-AMG GT S, care poartă un autocolant în nuanță închisă, mată.

Dezvăluit oficial în septembrie 2014, coupe-ul geraman este pus în mișcare de un motor V8 biturbo de 4.0 litri, care dezvoltă 510 cai putere și 670 Nm. Propulsorul este cuplat la o transmisie automată AMG SPEEDSHIFT DCT 7G cu șapte trepte.

De 3,8 secunde are nevoie Merceedes-AMG GT S pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, în drumul său spre viteza maximă limitată electronic la 310 km/h.

Pe rama plăcuței de înmatriculare este inscripționat numele unui dealer Audi din Miami, Florida. În Republica Moldova, prețul supercarului german pornește de la 142.840 de euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide