FOTO: Cum va arăta podul peste Siret. Costă peste 30 MIL. euro

Autor: Cristian Gubandru 08 apr. 2022 Știri auto

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a stabilit câștigătorul pentru proiectarea și construcția unui Pod nou la Cosmești, în județul Galați, peste Siret, pe DN24, km 7+620 (inclusiv varianta de drum nou de aproximativ 5,6 km). Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea SA&PE Construct – Tehnostrade.

Noul pod peste Siret va fi deschis circulației în 2024

Valoarea contractului este de 146,5 milioane de lei fără TVA (circa 30 milioane euro). Proiectarea și execuția va avea o durată de 24 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi de 120 de luni.

Actualul pod peste râul Siret la Cosmești (Jud. Galati), a fost construit în perioada 1921-1924.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În cadrul Contractului finanțat din fonduri europene, trebuie executate următoarele lucrări:

– construcția noului pod rutier peste râul Siret;
– construcția unui sector nou de drum (în lungime de aproximativ 6 km);
– amenajarea unui pasaj rutier peste calea ferată Mărășești – Tecuci

După finalizarea lucrărilor noul traseu va asigura ocolirea comunei Cosmești tranzitată acum de DN24 pe relația Tișița – Tecuci – Bârlad – Vaslui – Crasna – Iași.

Investiția constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste Calea Ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tișița – Tecuci – Bârlad – Vaslui – Crasna – Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești in lungime de aproximativ 5,6 km.

După darea în circulație a podului nou partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcțional doar pentru Calea Ferată.

De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unui pasaj peste calea ferată Mărășești – Tecuci și construcția a 5,6 km de drum nou cu o viteză de proiectare de 80 km/h.

„Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului”, spune Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Sursa: CNAIR

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook Sorin Grindeanu


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide