FOTO – O mașină de colecție din 1925, la Registrul Auto Român. Modelul a fost adus din Belgia

Autor: Daniel Samoilă 10 nov. 2021 Știri auto

O mașină de colecție din Belgia a fost adusă la Registrul Auto Român din Timișoara. Inspectorii au trebuit să verifice și omologheze mașina care a fost adusă în țară de un colecționar.

Mașina în cauză este un model Buick Master Six, care a fost adus în România de un colecționar din Belgia. Modelul a fost fabricat în 1925, în Michigan (SUA).

Intră în Galeria FOTO

Proprietarul mașinii a făcut câteva reparații de ordin tehnic la mașină, potrivit unui anunț al RAR pe Facebook.

Modelul Buick Master Six are volanul pe dreapta, iar motorul este pe benzină în șase cilindri.

Având volanul pe dreapta, câțiva internauți au făcut haz de necaz la postarea de pe Facebook a celor de la RAR: „Parcă nu se mai înmatriculau vehicule cu volan pe dreapta” sau „Cât a fost darul pentru volan pe dreapta”, au scris oamenii pe Facebook.

O mașină de colecție din 1925, la RAR Timișoara

Buick Master Six a fost construit de compania Buick între 1925 și 1928. Mașinile erau realizate la vremea respectivă cu motoare în șase cilindri pe benzină, asta după ce în 1918 Buick renunțase la motorul în patru cilindri.

Mașina Buick Master Six își dezvoltase în perioada respectivă o reputație de mașină de lux conservatoare, spre deosebire de modelele Cadillac și Packard Six care erau mai extravagante și mai scumpe.

De altfel, modelul Buick Master Six a devenit în 1924 cea mai populară mașină din China, pentru că era accesibilă multor persoane.

Buick și-a numit mașinile cu motor în șase cilindri „Buick Six” din 1916 până în 1924, iar în 1925 le-a împărțit în Standard Six și Master Six. Toate modelele au avut motor Buick Straight-6 cu supapă deasupra capotei și erau distribuite cu mai multe stiluri de caroserie.

Deși Buick a produs în marte parte mașini în motor cu patru cilindri, noile mașini cu motor în șase cilindri au devenit mai populare în industrie. Primele mașini fabricate cu motorul în șase cilindri au fost date în folosință în 1914.

La mașinile fabricate de Buick foarte speciale erau caroseriile, acestea fiind realizate de producătorul Fisher Body. Clienții cumpărau modelele pentru că aveau un stil aparte și erau accesibile ca preț.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / RAR



Comentarii
Inchide