Fotografiile din trafic postate pe rețelele sociale pot aduce amenzi uriașe

Autor: Daniel Samoilă 11 nov. 2021 Știri auto
Fotografiile din trafic postate pe rețelele sociale pot aduce amenzi uriașe

Fotografiile din trafic postate pe rețelele sociale precum Facebook sau Instagram pot aduce amenzi uriașe pentru autorii lor.

Pe internet apar, de obicei, fotografii cu mașini parcate în locuri interzise. Potrivit legii, dacă numărul de înmatriculare se vede clar, atunci proprietarul vehiculului are dreptul să depună o plângere la autoritatea care supraveghează prelucrarea datelor personale.

Sancțiunile sunt destul de mari și pot ajunge chiar și la 30.000 de lei. Au fost, de asemenea, și cazuri în care mașinile erau vandalizate.

Amenzi uriașe pentru autorii fotografiilor cu mașini parcate ilegale

Potrivit digi24.ro, pe Facebook apar în diferite grupuri fotografiile cu mașinile unor șoferi care sunt parcate ilegal. Unii se amuză pe această situație, iar alți șoferi intervin pentru că sunt nemulțumiți de glumele internauților.

În majoritatea cazurilor numărul de înmatriculare al mașinii este vizibil, iar legea spune că trebuie ascuns.

„Informațiile referitoare la numerele de înmatriculare ale autoturismelor reprezintă date cu caracter personal, deoarece conduc la identificarea în mod indirect a proprietarilor – persoane fizice – ale vehiculelor respective”, scrie în lege, potrivit sursei citate.

Un avocat a explicat cum poate fi sancționat un utilizator de pe Facebook: „În situația în care prin postarea respectivă cel care a postat determină și o distrugere a unui bun, atunci postarea atunci se va trage la răspundere penală persoana care prin postare instigă la săvârșirea de infracțiuni”, a spus avocatul Cristian Ene, pentru digi24.ro.

De asemenea, și șoferii care au parcat ilegal se aleg cu amenzi, nu doar cei care postează pe internet poze cu mașinile. În București s-au acordat mii de amenzi, iar sancțiunile pentru parcări ilegale pornesc de la 290 de lei până la 725 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide