Francezii se luptă ei cu ei (GALERIE FOTO)

Autor: Alexandru Banu 05 mai 2017 Știri auto

Francezii sunt în vână, mai ales după ce au pus mâna pe unul dintre cele mai mari brand-uri din istorie. Preluarea de la General Motors înseamnă schimb de tehnologie şi dezvoltare împreună cu Opel. Noul 308 are nişte schimbări sesizabile, care vor fi şi pe hatchback, şi pe break. Tehnic, sunt noi cutiile de viteze şi motoare cu standarde Euro 6 reactualizate pentru noile norme.

Aparent, grila, spoiler-ul, farurile şi capota sunt altele, comparativ cu modelul care încă e pe piaţă. Înăuntru, francezii au pus un display cu touch. Sistemul multimedia e compatibil cu Apple, Android şi are funcţia de mirroring. Noul 308 vine cu 6 linii de echipare – Access, Active, Allure, Allure GT, GT şi GTi (acesta e pentru varianta cu motor puternic).

Peugeot nu a comunicat încă lista de motoare şi cutiile de viteze asociate. Pe listă va fi însă şi motorul diesel în 3 cilindri, cu 130 de cai putere. Acesta are un nou soft, iar maşinile echipate cu el vor avea filtrul de particule în spatele catalizatorului pe traseul de evacuare.

Transmisiile faţă vor avea cutii automate cu 8 trepte şi manual cu 6. Va fi interesant să vedem cum promovează Opel Astra şi Peugeot 308, două maşini în acelaşi segment. 

NOUL PEUGEOT 308 (GALERIE FOTO)

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide