Frankfurt 2019: Hyundai i10 capătă contur în prima schiţă oficială

Autor: Cristian Agatie 07 aug. 2019 Știri auto
Frankfurt 2019: Hyundai i10 capătă contur în prima schiţă oficială

Hyundai are planuri ambiţioase în segmentul clasei mini, vizând poziţia de lider pentru viitorul i10. Pentru atingerea acestui obiectiv, producătorul coreean mizează pe un mix între designul eclatant, dotările bogate şi tehnologiile moderne.

Judecând după prima schiţă prezentată astăzi, viitorul Hyundai i10 are toate şansele să facă o primă impresie de neuitat şi un pole position în concurenţa cu rivalele sale. Coreenii au modificat proporţiile modelului lor de clasă mini, rezultatul fiind un look ”energic şi agil”. Grila frontală generoasă subliniază caracterul sportiv şi integrează lunile de zi cu LED. Prizele de aer triunghiulare scot în evidenţă lăţimea maşinii şi îmbunătăţesc aerodinamica. Montanţii spate au o formă specifică (comunicatul oficial vorbeşte de un X, care nu este însă vizibil în schiţă) şi au ca element distinctiv logo-ul Hyundai, poziţionat în stilul lui BMW X2.

Viitorul Hyundai i10 propune o gamă largă de dotări de tip Connected car şi sisteme de asistenţă. Printre dotările mai puţin obişnuite în segment amintim suportul pentru Apple CarPlay şi Android Auto, încărcarea wireless pentru smartphone şi camera video pentru mersul cu spatele.

În ceea ce priveşte sistemele avansate de asistenţă, viitorii şoferi ai lui Hyundai i10 se vor putea baza pe Forward Collision-Avoidance Assist, care utilizează un sistem radar pentru a detecta atât maşinile, cât şi pietonii. Adiţional, regăsim în standard sistemele Driver Attention Warning şi Lane Keep Assist. Opţional, va fi oferit un asistent pentru faza lungă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide