Fraudă la examenul auto. Ce modalitate de copiere cumperi cu 3.000 de lei?

Autor: Marius Vișan 02 iul. 2021 Știri auto
Fraudă la examenul auto. Ce modalitate de copiere cumperi cu 3.000 de lei?

În data de 1 iulie, în sala pentru susținerea probei teoretice a examenului auto din Bistrița-Năsăud, un tânăr a fost depistat având asupra sa mijloace tehnice audio-video de comunicare la distanță.

Tânărul ținea legătura cu o persoană din afara clădirii pentru a primi ajutor la alegerea răspunsurilor.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au prins în flagrant doi bărbaţi, un instructor auto şi un candidat la obţinerea permisului de conducere auto, în timp ce primul îl ajuta pe al doilea să promoveze proba teoretică.

Joi dimineaţa, cu ocazia susţinerii examenului de obţinere a permisului de conducere auto, lucrătorii SRPCIV Bistriţa-Năsăud s-au sesizat cu privire la comportamentul unui instructor auto. Imediat situaţia a fost semnalată poliţiştilor DGA care au intervenit.

Tânăr prins în timp ce încerca să copieze la examenul pentru permisul auto

„Astfel, s-a constatat că modalitatea de fraudare a examenului auto consta în folosirea unui sistem audio-video de transmitere la distanţă”, au transmis poliţiştii, informează Mediafax.ro.

Pentru a beneficia de acest „ajutor”, candidatul i-a oferit instructorului auto suma de 3.000 de lei, bani pe care i-a dat anterior probei de examinare. Cercetările continuă în acest caz pentru trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Șpagă pentru permisul auto încă se poartă în țara noastră

În ciuda tuturor demersurilor din ultimii ani de a reduce corupția în România, obținerea permisului auto pe bază de „șpagă“ încă se poartă în țara noastră. Se pare că anumite „obiceiuri“ se uită destul de greu.

Printre cei care sunt dispuși să ofere șpagă pentru permisul auto se află și persoane care nici măcar nu ştiu că pentru a promova examenul teoretic trebuie să adune minimum 22 de puncte. Unii  sunt neşcolarizaţi şi vor să obţină carnetul de şofer deşi nu stăpânesc nici pe departe legislaţia rutieră.

Preţurile serviciilor de fraudare pot să ajungă şi la 6.000 de euro. Tariful este stabilit în funcţie de gradul de pregătire al clientului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide