Frumuseţe fără bătrâneţe: Shelby GT350, reinventat de Classic Recreations

Autor: ProMotor 08 iul. 2013 Știri auto

Bun, toată lumea a auzit de Shelby şi de muscle car-urile americane ale anilor ’60-’70. Cu toate acestea, timpul a trecut şi pasiunea aceste bijuterii clasice a început să se şteargă. Noroc că există specialişti dispuşi să facă orice pentru a întreţine un curent care a marcat definitiv lumea auto.

Eroii de care vorbim sunt, printre alţii, cei de la Classic Recreations. Aceştia au luat un Mustang Fastback din 1966 şi l-au transformat total într-un Shelby GT350 CR, evident cu licenţă şi sub atenta supraveghere Shelby American Inc.

Deocamdată modelul este unicat şi urmează să fie înscris la o licitaţie în cadrul evenimentului Monterey Car Week. Nu mai este nevoie să menţionăm că prototipul încorporează elemente clasice Shelby, precum evacuarea laterală şi prizele de aer masive din faţa roţilor din spate. Nu lipsesc nici dungile albe de pe capotă, în stil LeMans, pentru un look complet.

Nu lipseşte nici cutiuţa cu bunătăţi, pentru că unicatul Shelby350CR a primit un motor de 7 l care dezvoltă 545 CP şi este exploatat cu ajutorul unei cutii manuale de viteze Tremec, cu cinci trepte. Şi cum tortul nu e tort fără cireaşă, muscle car-ul mai dispune şi de două butelii cu oxid de azot, frâne Wilwood, jante forjate HRE Performance şi scaune sport.

Mai sus, galeria foto completă cu frumuseţea americană. Ce note merită creaţia?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide