Ce a „furat” Kia de la BMW? Vor avea loc schimbări radicale

Autor: David Andrei 02 nov. 2020 Știri auto

Kia a “furat” de la BMW secretul designului premium. Fostul director de design al producătorului bavarez a trecut în tabăra producătorului asiatic.

GALERIE FOTO

Kia are de acum în echipă un fost director de design de la BMW. Won Kyu Kang devine vicepreședinte al diviziei de inovație a designului la compania sud-coreeană. El a început deja lucrul la noul loc de muncă, în Namyang, Coreea de Sud. Șeful său direct va fi directorul centrului de design BMW, Karim Habib.

Kang este cel care a supervizat proiectul 3.0 CSL Hommage din 2015. La Kia, el va avea un cuvânt de spus în ceea ce privește look-ul exterior al viitoarelor modele, dar și în ceea ce privește aspectul cabinei.

“Sunt onorat să mă alătur echipei de design de la Kia, mai ales într-un moment în care industria auto se află în față unei schimbări radicale. Sunt convins că Kia va juca un rol foarte important în a trasa liniile unei noi ere”, au fost cuvintele lui Won Kyu Kang.

Înainte de a lucra în echipa BMW începând cu anul 2005, Kang a fost angajat în cadrul diviziei de Design de la Hyundai. Acesta este absolvent al Școlii de Design din Pasadena, California.

“Sunt convins că tot ce am învățat de-a lungul carierei mele va contribui la transformarea actuală a companiei și aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipa”, a mărturisit designerul.

Kang nu este primul designer de la BMW care ajunge la Kia

Won Kyu Kang nu este primul designer de la BMW care ajunge în echipa Kia. În septembrie 2017, sud-coreenii și-au asigurat serviciile lui Pierre Leclercq. Belgianul a lucrat la designul unor modele precum BMW X5 și BMW X6. Acesta a trecut ulterior în echipa BMW M.

Leclercq a fost adus la BMW în urmă cu trei ani pentru a asigura un look inovator SUV-urilor companiei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide