Prețurile ridicate la carburanți cresc furturile de combustibil în Germania

Autor: Marius Vișan 20 mart. 2022 Știri auto
Prețurile ridicate la carburanți cresc furturile de combustibil în Germania

Într-un timp foarte scurt, benzina și motorina au devenit semnificativ mai scumpe și, prin urmare, mai valoroase. Consecința: tot mai multe cazuri de furt de combustibil au fost înregistrate în Germania. Experții avertizează că nu este ușor să te protejezi împotriva furturilor.

Este motorina noul aur lichid?

Se pare că da. De când prețul carburanților a crescut vertiginos, reclamațiile privind furturile de combustibil au crescut în unele zone din Germania.

Furtul de motorină afectează în principal utilajele de pe șantier și camioanele. În Ludwigshafen, regiunea Rhineland-Palatinate, de exemplu, rezervorul unui camion a fost prădat de 250 de litri de motorină. Potrivit polițiștilor, în apropiere de Jena (Turingia), hoții de combustibil au sustras 350 de litri de motorină din rezervorul unui excavator. De asemenea, persoane necunoscute au furat un rezervor de 800 de litri dintr-o zonă forestieră din Engelskirchen (regiunea North Rhine Westphalia).

Prețurile ridicate la carburanți cresc furturile de combustibil în Germania

Dar se fură și combustibil în cantități mai mici, inclusiv benzină. În Kleve, pe Rinul Inferior, proprietarul unui Mitsubishi Outlander a văzut că martorul care indica rezervorul golit s-a aprins de două ori în șase zile, în ciuda faptului că proprietarul mașinii alimentase de curând. După ce a fost exclusă o eventuală defecțiune tehnică, a fost clar că hoții de combustibil au ”vizitat” mașina de două ori.

Hoții de combustibil riscă de la trei luni până la cinci ani de închisoare. Cu toate acestea, foarte puțini hoți de combustibil sunt prinși. Potrivit oamenilor legii, rata de detectare a furturilor este de aproximativ zece procente.

Proprietarilor de mașini le este greu să se protejeze de furtul de combustibil. Se aplică cam aceleași sfaturi generale împotriva spargerilor de mașini. Cel mai bine este să parchezi într-un garaj sau, în caz contrar, într-un loc cât mai bine luminat.

Pentru antreprenori și proprietarii de flote, supravegherea video este o opțiune, dar, desigur, are un cost, scrie Autobild.de.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide