Ce este FV Frangivento Sorpasso? Ferrari și Lamborghini privesc cu invidie

Autor: Elena Luchian 05 apr. 2021 Știri auto

Ferrari și Lamborghini sunt cei mai cunoscuți constructori de supercaruri din Italia. Dar acum privesc cu invidie la un nou model. Este FV Frangivento Sorpasso.

GALERIE FOTO

FV Frangivento tocmai a dezvăluit noul său supercar. Se numește Sorpasso (“Depășire”) și se alătură denumirii constructorului care, în limba română se traduce prin “Paravânt”.

Constructorul italian cu sediul la Torino va oferi modelul în două versiuni, Stradale și GTXX. Stradale vine cu motor V10, care dezvoltă 610 cai putere. GTXX propune 850 de cai putere. Acesta din urmă accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde și atinge o viteză maximă de 345 km/h. Ambele versiuni sunt echipate cu sistem de tracțiune integrală.

XX-ul din denumirea versiuni GT reprezintă, de fapt, posibilitatea viitorului proprietar de a alege oricare două cifre. Modelul prezentat de italieni poartă vopseaua Hermes Gray.

FV Frangivento Sorpasso, design agresiv și inteligență artificială

FV Frangivento Sorpasso are un design agresiv. Partea frontală este individualizată de farurile cu tehnologie LED, care flanchează o grilă de mari dimensiuni. Apar acolo și prize mari de aer, cu funcții aerodinamice. Din profil ies în evidență jantele cu aspect lucios, care integrează, la rândul lor, prize de aer mari.

O bandă luminoasă LED străbate întreaga parte posterioară, acolo unde atrag atenția difuzorul de aer proeminent și cele patru terminații ale evacuării.

Italienii păstrează misterul în privința cabinei noului lor supercar. Dar ne putem aștepta să vedem acolo un mix de piele și alcantara.

Frangivento Sorpasso va fi echipat cu Avatar Driving Assistant, un sistem bazat pe inteligență artificială.

Cei care vor comanda supercar-ul vor avea multiple posibilități de personalizare. Italienii sustain că au înregistrat numeroase comenzi, încă înainte de a prezenta oficial mașina. Primii clienți o vor primi în luna iulie.

Portofoliul italienilor include și hypecar-ul cu 1000 de cai putere, Asfane DieciDieci, dar și roadster-ul cu propulsie electrică, Charlotte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide