Gabriel Liiceanu conduce o mașină electrică: „E fabuloasă!”

Autor: Marius Vișan 15 mart. 2022 Știri auto
Gabriel Liiceanu conduce o mașină electrică: „E fabuloasă!”

Din ce în ce mai mulți români renunță la mașinile cu motor covențional, pentru a conduce o mașină cu motor electric.

Beneficiile mașinilor electrice sunt destul de clare: costuri de funcționare mai mici, sunt mai bune pentru mediul înconjurător, sunt mai ieftin de întreținut, iar proprietarul are unele beneficii fiscale.

Cu toate acestea, există și unele dezavantaje: mașinile electrice sunt mai scumpe, există puține stații de încărcare publice, încărcarea durează mai mult decât în cazul mașinilor cu motoare cu ardere internă și sunt mai puțin potrivite călătoriile pe distanțe lungi.

Printre persoanele care au decis că treacă la o mașină electrică este și filosoful și scriitorul Gabriel Liiceanu. ”E fabuloasă! Are un demaraj nemaipomenit, este extrem de manevrabilă, este sprintenă, mică și o cheamă Josefine”, spune Gabriel Liiceanu, într-un podcast apărut pe canalul de YouTube a lui George Buhnici, în urmă cu aproape un an de zile. Este vorba de o mașină electrică pusă la dispoziție de Editura Humanitas, firmă controlată de Gabriel Liiceanu.

Gabriel Liiceanu a mai avut în trecut alte două mașini (cu motoare convenționale) pe care le-a poreclit „Siegfried“ si „Marcello“. Era vorba de un BMW Seria 5 și o Alfa Romeo 147, scria Hotnews.ro.

Într-un alt interviu, acordat în urmă cu mai mult timp, Gabriel Liiceanu a declarat „îmi plac automobilele (din păcate, până spre 55 de ani nu am depașit nivelul Trabant, Dacia și Lada)”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide