Gabriela Firea vrea să interzică UBER în Bucureşti

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto
Gabriela Firea vrea să interzică UBER în Bucureşti

Primarul General, Gabriela Firea, s-a intalnit cu reprezentantii Confederatiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizati din Romania pentru a analiza probleme cu care se confrunta operatorii de taxi din Capitală. Reprezentanţii asociaţiei i-au prezentat Primarului o serie de reclamaţii, printre care, concurenţa neloială practicata prin sistemele de aplicaţii online care oferă servicii ilegale de taximetrie.

Firea i-a asigurat că vor fi luate toate măsurile legale, astfel încat legislaţia în vigoare să fie respectată.

Primarul General, Gabriela Firea:

”Vom promova în următoare şedinta a Consiliului General al Municipiului Bucureşti un proiect de hotărâre ce va stabili norme şi reguli clare pentru toţi cei care practică taximetria în Capitala, astfel încât, atat bucureştenii, cât şi turiştii, să poată folosi acest serviciu cu încredere, şi în deplină siguranţă, beneficiind de aceeaşi calitate a transportului în regim de taxi ca în marile capitale europene. Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, precum şi în cele ale HCGMB 78/2008 şi ale Codului Fiscal. Toţi cei care practica activitatea de taxi în Capitală vor fi obligaţi să respecte acest regulament. Îi anunţ pe toti cei care practică taximetria că ne vom asigura, prin departamentele de resort, ca acest regulament va fi respectat în integralitate”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea, pentru Româniatv.

În condiţiile aplicării noulului regulament, taximetriştii vor fi obligaţi să aiba o ţinută civilizată, un limbaj adecvat şi maşini.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide