Gadgetul care te scapă de amenzi la volan

Autor: go4it.ro 19 mart. 2018 Știri auto
Gadgetul care te scapă de amenzi la volan

În ciuda faptului că există o ofertă generoasă de soluţii hands-free pentru automobile, mulţi şoferi ţin telefonul în mână sau la ureche în timp ce conduc. Acest obicei prost este popular chiar şi printre cei ale căror automobile includ tehnologie pentru convorbiri cu mâini libere. Pentru ceilalţi există gadgeturi care adaugă această caracteristică (precum Parrot Minikit Neo 2 HD) sau căşti Bluetooth.

România este, potrivit statisticilor, pe locul doi în Uniunea Europeană, după Bulgaria, în ceea ce priveşte numărul de decese în accidente rutiere raportat la 1 milion de locuitori. Poliţia rutieră estima acum doi ani că 20% dintre şoferii români intră pe internet de pe smartphone în timp ce conduc. În 2015, 23% din numărul de accidente din România au fost cauzate de folosirea telefonului mobil la volan.

Situaţia este alarmantă şi în alte state. Potrivit US Governors Highway Safety Association, în 2016 au fost ucişi 6.000 de pietoni în SUA, cel mai ridicat număr din ultimii 20 de ani. Principala cauză a fost folosirea smartphone-ului la volan sau de către cei care treceau strada. De aceea, un oraş din California le-a interzis, printr-o hotărâre locală, locuitorilor să folosească telefonul în timp ce traversează strada.

În acest context, vă recomandăm modele de căşti Bluetooth high-end, care necesită foarte puţină interacţiune din partea şoferilor. Acestea dispun de comenzi vocale şi senzori avansaţi:

Citeşte lista completă pe Go4it.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide