Gala Femeilor de Succes Renault România – o primă ediţie lăudabilă

Autor: Oraan Mărculescu 06 apr. 2013 Știri auto

Iniţiativa departamentului de comunicare Renault România este una de aplaudat, deoarece e poate cel mai bun exemplu în acest moment al aportului indiscutabil pe care femeile îl au în domeniul industrial, considerat până nu demult un domeniu dedicat doar bărbaţilor.

De fapt, prima ediţia a Galei Femeilor de Succes Renault România este un pas logic în cadrul planului Women@Renault – lansat în 2010, acest plan  regrupează iniţiativele Grupului în materie de diversitate femei/bărbaţi, la nivel mondial, fiind vorba de o reţea socială internă, prezentă în 11 ţări, care are ca misiune promovarea diversităţii de gen ca pârghie de performanţă a companiei.

 

România este a doua ţară a Grupului Renault în ceea ce priveşte efectivele, cu 17.800 angajaţi. Femeile reprezintă 31% din numărul total de salariaţi, iar 32% din poziţiile cheie ale companiei sunt ocupate tot de femei. În domeniul ingineriei şi în cel al fabricaţiei, femeile au o pondere de 28%. Adică vorbim de procente foarte mari, deşi România se confruntă încă într-o mare măsură cu o mentalitate de discriminare a femeii.

Ideea de bază a acestei gale a fost de a premia şi felicita femei din toate departamentele Renalut România, arătându-se importanţa contribuţiei fiecăreia la procesele de design, inginerie, fabricaţie, logistică şi comercializare, alături de funcţiile suport diverse, cum ar fi resurse umane, achiziţii, financiar, sisteme informatice, servicii administrative, relaţii juridice, afaceri publice, comunicare.

Însă gala nu s-a referit doar la cele 17 femei premiate, ci a fost dedicată tuturor celor peste 5.500 de femei care lucrează în entităţile Renault România. După cum afirma directorul general Renault România, Jerome Olive: ”Forţa noastră este dată de diversitate şi de capacitatea noastră de a o folosi eficient”.

Punctul culminant al acestei gale, pigmentat din plin de momentele de emoţie ale celor 17 reprezentante ale sexului frumos şi din ce în ce mai apreciat într-o lume a bărbaţilor, a fost prezenţa doameni ministru Rovana Plumb, care le-a felicitat la rândul său pe toate femeilor din cadrul Renault România.

În final, oficialii Renault România i-au oferit şi o surpriză plăcută doamnei ministru: un test-drive de la Piteşti la Mioveni cu Renault Fluence Z.E., prima maşină electrică de serie mare pentru persoane pe care producătorul francez a lansat-o în producţie în 2011. O maşină pe care doamna ministru a condus-o vizibil încântată şi fără emoţii, aşa încât sperăm că această experienţă va contribui la decizii cât mai favorabile domeniului maşinilor ecologice în viitorul apropiat.

În final, nu ne rămâne decât să le mulţumim celor de la Renault România pentru această iniţiativă, din care s-a desprins o idee vehiculată de mai toţi superiorii doamnelor felicitate în cadrul galei: şi anume că prezenţa femeilor alături de bărbaţi în câmpul muncii este clar pozitivă, ele fiind mai atente, mai productive şi mai implicate.

Ceea ce, până la urmă, se reflectă într-un produs final cât mai bun, o mare parte din succesul maşinilor Dacia datorându-se, fără discuţie, reprezentantelor sexului frumos. Nu-i aşa că e o nouă perspectivă prin care vedeţi Dacia?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide