Galați investește 22 de milioane de euro pentru modernizarea axei nord-sud a orașului

Autor: George Cristea acum o lună Știri

Primăria Galați investește 22 de milioane de euro pentru modernizarea axei nord-sud a orașului. Proiectul este implementat folosind fonduri europene.

Intră în Galeria FOTO

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea străzilor Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc pe tronsonul cuprins între străzile H. Coandă şi Al. Măcelaru. Aceasta este una dintre cele mai importante lucrări de infrastructură din Galaţi şi este realizată cu finanţare europeană.

„În principal, se vor executa lucrări de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor – 5.570 m cale simplă; reabilitare şi modernizare a staţiilor de transport public de călători – 16 staţii şi peroane de călători; construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete şi a trotuarelor, precum şi reabilitarea părţii carosabile; amenajare a 6.731 mp piste pentru biciclete; reabilitarea a 17.405 mp de trotuar şi 38.550 mp parte carosabilă; plantare de arbori şi arbuşti; înierbări de-a lungul celor 2.594 de metri de străzi reabilitate”, a anunţat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Galați investește pentru modernizarea străzilor. Ce proiecte mai sunt în derulare

Lucrările vor fi gata peste 16 luni. Primăria municipiului Galaţi mai are în derulare un proiect similar cu fonduri europene, în valoare de peste 20 de milioane de euro, ce vizează străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918. Practic, operaţiunea care începe luni este o continuare a lucrării în desfăşurare, iar la final, axa modernizată va străbate oraşul de la nord la sud.

Autoritățile locale din Galați au derulat mai multe proiecte de infrastructură finanțate cu fonduri europene. Printre acestea, o șosea de centura cu două benzi pe sens, care include și un pod hobanat, cu un preț estimat la 30 de milioane de euro. Și mai interesant este că și CNAIR a atribuit un contract pentru realizarea unei șosele de centură a Galațiului. Aceasta face parte dintr-un proiect separat care ar trebui să asigure interconectarea Galațiului la o viitoare rețea de autostrăzi și drumuri expres din regiune.Comentarii
Inchide