GALERIE FOTO. Dacia MaxiBreak – maşina autohtonă transformată în ambulanţă

Autor: Marius Vișan 15 dec. 2015 Știri auto

Dacia, principala marca autohtonă, a încercat de-a lungul timpului crearea unor modele care să acopere mai multe categorii de vehicule. De la cele utilitare precum Dacia pick-ul, sport – Dacia sport, modele mai exclusiviste – Dacia 1310 TS, sau van – Nova MPV, cei de la Dacia au încercat să creeza în anii 80 ceva care la prima vedere părea a fi o limuzină – Dacia MaxiBreak.

Dacia MaxiBreak, a fost un prototip realizat spre sfârşitul anilor 1980, este un model Break lung de 5.125 metri, cu trei banchete, care putea transporta opt persoane şi era echipată cu un motor de 1397 cmc. Achiziţia unei astfel de dacii se făcea doar pe bază de comandă. În total, se pare că au fost realizate aproximativ 38 de maşini, vândute ulterior ACR-ului. Aceste maşini erau folosite ca maşină de asistenţă sau ca ambulanţe pentru spitale. 

Citeşte şi GALERIE FOTO. Primul van Dacia nu a fost Lodgy. Vă prezentăm Nova MPV

Citeşte şi VIDEO. Şi-a luat un M3 de 50.000 de lire, dar nu ştia cine a condus-o înaintea lui

Citeşte şi Cât de costă să devii un pericol public în România

Sursă foto Romaniancar.com

Mai multe imagini găseşti în galeria foto

Suntem foarte curioşi să vedem cum va arăta muzeul Dacia, despre care se va spune că se va deschide în 2016, în Mioveni. Proiectul va fi susţinut de Primaria Mioveni, iar la acest muzeu vor fi expuse toate produsele Dacia fabricate în decursul timpului, începând cu cele din 1968 până la cele mai noi modele.

Citeşte şi FOTO Carburantul de 84,9 lei litru din România

Citeşte şi Numerele auto între YAD şi SEX. JOS e interzis, SUS e permis, COW n-ai voie, BOU ajunge pentru toţi

Citeşte şi GALERIE FOTO Dacia 1310 TS – Cea mai luxoasă maşină produsă în Epoca de Aur

Citeşte şi Uite folia, nu e folia! Ce s-a întâmplat cu maşina de poliţie cu folie închisă la culoare pe geamuri

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide