Gama Dacia urmează a fi puternic re­structurată. Care model va fi eliminat și câte modele se vor produce în România?

Autor: ProMotor acum o lună Știri

Gama Dacia urmează a fi puternic re­structurată. Logan MCV este primul model ce va fi eliminat odată cu schim­barea de generaţie a gamelor Logan şi Sandero, iar Dokker va fi următorul, în timp ce francezii deja au anunţat că la Mioveni va mai fi produs doar Sandero Stepway, în timp ce Sandero va fi produs integral în Maroc.

„Ultimele modele Logan MCV vor fi produse săptămâna viitoare. În ceea ce priveşte reînnoirea acestui model, se lucrează deja la soluţii in­teligente de dez­voltare, care vor face din viitoa­rea generaţie a acestui tip de vehicul una diferită de pre­cedenta“, au de­clarat oficialii Di­rec­ţiei Co­municare a Gru­pului Re­nault Ro­mâ­nia, pentru Ziarul Financiar.

Din cinci modele vor rămâne doar trei

Astfel, din gama de cinci modele ce erau asam­blate la Mioveni la înce­pu­tul anu­lui, uzina va mai rămâne doar cu trei – Duster, care reprezintă 75% din pro­ducţie, Logan şi Sandero Stepway.

Potrivit presei franceze, Grupul Renault pregăteşte un crossover cu şap­te locuri pentru a înlocui Lodgy şi Logan MCV după modelul Scenic şi Espace, care din monovolume s-au transformat în crossovere cu look de SUV.

Tot presa franceză anunţă faptul că şi Dokker urmează a fi eliminat din gama Dacia, iar următoarea generaţie va fi lansată sub brandul Renault şi numele Kangoo Express, conform L’Argus.

Producția de mașini în 2020

Pe primele 9 luni din 2020, producția totală de autoturisme în România se ridică la 304.875 unități, în scădere cu – 14.07% față de perioada similară din 2019, respectiv 354.812 unități. Pe modele Dacia, producția de autoturisme în primele nouă luni ale anului 2020 se prezintă astfel:

Dacia Duster – 129.583 unități
Dacia Logan – 27.222 unități
Dacia Sandero – 17.843 unități
Dacia Logan MCV – 7.321 unități


Sursa foto: ProMotor


Comentarii
Inchide