Gata, a pornit metroul din Drumul Taberei! Primele imagini

Autor: David Andrei 15 sept. 2020 Știri auto

Gata, a pornit metroul din Drumul Taberei. Noua magistrală M5 este de astăzi funcțională. Aproape nouă ani au trecut de la startul proiectului.

GALERIE FOTO

Este un moment istoric pentru București. După aproape nouă ani de așteptare, bucureștenii pot călători cu metroul care leagă cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei. La evenimentul de inaugurare au participat președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

“Asistăm astăzi la un moment istoric pentru tot ce înseamnă transportul public de călători din București, pentru tot ceea ce înseamnă transportul public cu metroul în Capitala României”, au fost cuvintele cu care ministrul Transporturilor a marcat momentul.

Noua linie de metrou include 10 stații și un depou, iar magistrala are linie dublă pentru aproximativ 7 kilometri.

Autoritățile intenționează să extindă magistrala M5 cu încă șase linii pe direcția Eroilor – Universitate – Piața Iancului, adică încă 5,4 kilometri. La această oră, acest proiect se află în faza de licitație a serviciilor de proiectare, scrie Gândul.ro.

Călătorii gratuite în prima zi cu metroul din Drumul Taberei

Pentru a marca Săptămâna Mobilității, accesul pe noua rută este gratuit în prima zi de funcționare până la ora 23.

“Nu ne vom opri aici, toate lucrările ulterioare se vor derula cu o viteză mai mare, vom fi mult mai atenți în tot ceea ce înseamnă etapele de pregătire și de execuție a tuturor contractelor de extindere a rețelei de metrou”, este promisiunea premierului Ludovic Orban.

“Este o mare realizare, trebuie să recunoaștem acest lucru. Este cert, după Revoluție, cea mai mare realizare de acest tip, de tip metrou, din România. Sigur, nu a fost ușor până aici și această linie risca să devină un fel de legendă, o legendă a amânărilor”, spune Klaus Iohannis.

Președintele României le reamintește bucureștenilor că, în plină pandemie, și pe noua magistrală sunt obligați să respecte normele de distanțare socială și să poarte mască.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Gandul.ro



Comentarii
Inchide