Gaussin H2, primul camion cu hidrogen care va concura la Raliul Dakar 2022 (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 10 nov. 2021 Știri auto

Francezii de la Gaussin au dezvăluit camionul de curse H2, primul echipat cu pile de combustie pe bază de hidrogen. Noul H2 va fi înscris în ediția de anul viitor a Raliului Dakar, cea mai dură competiție de rally-raid din lume.

Conform informațiilor publicate de grupul Gaussin SA, datele pe care le va colecta în timpul Raliului Dakar 2022 vor fi folosite pentru a-și dezvolta gama de camioane, programată pentru lansare în cursul anului viitor.

Gaussin va fi singura companie care va înscrie în celebrul raliu un camion care funcționează pe bază de hidrogen.

Gaussin H2 este desenat de Pininfarina

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Dezvoltat pe baza șasiului modular inteligent destinat camioanelor electrice de mare tonaj, noul Gaussin H2 este alimentat de două motoare care produc fiecare câte 402 CP.

Bateria la care este conectat are aceleași dimensiuni ca modelul Volkswagen ID.4 și are o capacitate de 82 kWh. Pilele de combustie pe bază de hidrogen au o capacitate de 80 kg.

În regim de cursă, când se ating viteze de până la 140 km/h, Gaussin estimează că H2 va fi capabil să parcurgă până la 250 km între două încărcare. Durata unui ciclu de încărcare este de doar 20 de minute.

Din punct de vedere estetic, camionul H2 Racing a fost desenat de celebra casă de design Pininfarina, care va asigura designul întregii game de camioane Gaussin care vor fi lansate anul viitor. Gama completă este menită să arate dramatic, interesant și să aibă o asemănare familială.

Versiunea de serie a camionului H2 este oferit în două versiuni ale sistemului de propulsie. Varianta pentru distanțe lungi oferă o autonomie de până la 800 km cu o singură încărcare și se baează pe celule de combustie cu hidrogen, oferind un timp de încărcare de 20 de minute. varianta H2 pentru distanțe scurte este alimentat numai cu baterii care pot fi schimbate în doar trei minute și care asigură o autonomie totală de 400 km.

Sursa: Gaussin

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Gaussin


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide