Geely Preface are motor de Volvo și va fi rival pentru Volkswagen Passat. GALERIE FOTO

Autor: Elena Luchian 15 aug. 2020 Știri auto

Geely Preface este limuzina cu motor de Volvo, pe care chinezii o aruncă în joc pentru a rivaliza cu ultra-popularul Volkswagen Passat.

GALERIE FOTO

Geely Preface este inspirat de conceptul cu același nume, dezvăluit în primăvara anului trecut la Salonul Auto de la Shanghai. Modelul va fi disponibil pentru început doar în China, dar constructorul asiatic intenționează să-l transforme în curând într-un produs global.

Preface are la bază platforma CMA dezvoltată de Volvo. Sedanul este pus în mișcare de motorul turbo de 2.0 litri pe benzină cu patru cilindri. Disponibil în gama scandinavilor în două versiuni de putere, propulsorul dezvoltă 190 de cai putere și 300 Nm sub capota noului Preface. Acesta este cuplat la o transmisie automată de proveniență Aisin cu opt rapoarte.

Geely Preface Volkswagen Passat Volvo (2)

Chinezii vor extinde gama de motorizare și intenționează să adauge în portofoliu și versiuni electrificate.

Imaginea agresivă a sedanului este confirmată de așa-numita “grilă cosmos” cu lamele verticale, flancată de faruri cu tehnologie LED. Constructorul asiatic păstrează încă misterul asupra cabinei, dar aceasta ar putea aborda conceptul minimalist arătat de studiul de design dezvăluit la Shanghai în 2019.

Geely Preface, șanse mari să ajungă și în Europa ca rival pentru Volkswagen Passat

Anul trecut la Shanghai, reprezentanții Geely anunțau că versiunea de serie a conceptului prezentat atunci face parte dintr-o strategie de lansare a unor produse globale, care se întinde pe următorii doi ani. Acest lucru reprezintă un indiciu că și europenii vor avea acces la noul Preface.

Sedanul măsoară 4.785 de milimetri în lungime, 1.869 de milimetri în lățime și 1.469 milimetri în înălțime, având un ampatament de 2.800 de milimetri. Devine astfel concurent direct pentru Skoda Superb și pentru Volkswagen Passat. Sedanul german ultra-popular măsoară 4,767 milimetri în lungime și are un ampatament de 2.791 milimetri.

Mașina va ajunge în showroom în prima parte a anului viitor. Aceasta va fi produsă la uzina Geely din Hangzhou.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide