Geely prezintă SUV-ul cu care vrea să cucerească Europa. Are platformă de Volvo

Autor: David Andrei 20 feb. 2021 Știri auto

Geely prezintă SUV-ul cu care vrea să cucerească Europa. Mașina cu nume de cod KX11 are la bază o platformă dezvoltată de Volvo.

GALERIE FOTO

Geely KX11 primește o grilă a radiatorului, cu lamele verticale, care ocupă o suprafață impresionantă, flancată de faruri alungite cu lumini de zi și semnalizatoare LED integrate.

Modelul constructorului chinez prezintă protecții din plastic pe aripi, geamuri de mari dimensiuni și o siluetă robustă. În partea posterioară se remarcă stopurile înguste, unite de o bandă luminoasă LED. Apar tot acolo o bară cu o inserție cromată care se întinde pe toată lățimea posteriorului, plus un eleron în continuarea acoperișului.

SUV-ul măsoară 4.770 de milimetri în lungime, 1.895 de milimetri în lățime și 1.689 milimetri în înălțime. Ampatamentul este de 2.845 milimetri. Sunt cifre care vor poziționa modelul în segmentul SUV-urilor de clasă medie, undeva între Volvo XC90 și Volvo XC60.

La bord se regăsesc trei ecrane: un instrumentar de bord, un display care se întinde pe toată lungimea bordului și un altul pentru pasageri din spate.

SUV-ul Geely cu platformă Volvo ar putea fi expus la Salonul Auto de la Shanghai

Geely păstrează misterul în privința specificațiilor tehnice. Dar știm că la baza acestui model se află platforma Compact Modular Architecture (CMA), dezvoltată de Volvo. Pe aceeași structură sunt construite modele ca Volvo XC40 sau Polestar 2. Cel mai probabil, SUV-ul Geely va avea un motor de 2.0 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 238 de cai putere și un cuplu maxim de 350 Nm. Producătorul chinez ia în calcul și o versiune plug-in hybrid, care integrează un motor de 1,5 litri cu trei cilindri și un motor electric. Acestea ar dezvolta împreună 258 de cai putere și un cuplu de 415 Nm. Geely a pregătit pentru mașina sa o transmisie automată cu opt rapoarte.

Modelul ar putea fi expus la Salonul Auto de la Shanghai, programat să aibă loc în aprilie. Geely KX11 va intra în producție în ultima parte a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide