Genesis Electrified G80 este limuzina cu 365 de cai putere, atac direct la Mercedes și BMW

Autor: Elena Luchian 19 apr. 2021 Știri auto

Genesis Electrified G80 este limuzina cu 365 de cai putere și panouri fotovoltaice pe acoperiș. Modelul sud-coreean reprezintă un atac direct la versiunile electrificate de la Mercedes și BMW.

GALERIE FOTO

Genesis a prezentat oficial Electrified G80, primul său model electric. Este un atac direct la gamele cu emisii zero de la Mercedes-Benz și BMW. Mercedes a dezvăluit deja noul EQS.

Noul Electrified G80 este pus în mișcare de două motoare electrice, câte unul amplasat pe fiecare dintre cele două punți. Acestea dezvoltă împreună 365 de cai putere și un cuplu de 700 Nm, resurse expediate către ambele punți.

Limuzina electrică accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde. Sunt cifre similare cu cele trecute în contul lui EQS de la Mercedes.

Genesis și-a echipat sedanul de lux cu un sistem de încărcare rapidă, care le permite clienților să petreacă perioade scurte la stațiile de încărcare rapidă.

Asiaticii nu dezvăluie însă, capacitatea bateriei litiu-ion, dar îi trece în cont o autonomie de peste 500 de kilometri în ciclul NEDC. Unitatea se încarcă de la 10 la 80% în doar 22 de minute.

Modelul vine echipat cu DAS (Disconnector Actuator System), care decuplează unul dintre cele două motoare în funcțiile de condițiile de rulare pentru a reduce consumul de energie.

Genesis și-a dotat limuzina și cu Active Noise Control-Road, care anulează zgomotul la rulare folosind patru senzori și șase microfoane aflate în cabină.

Genesis Electrified G80 a suferit o serie de modificări vizuale. Principala schimbare este grila de mari dimensiuni, care este acum închisă.

Se regăsesc la bord numeroase materiale naturale și reciclabile. Clienții pot comanda mașina în nuanța Matira Blue sau în două nuanțe de Dark Green.

Genesis Electrified G80, versiunea cu emisii zero a lui G80

Genesis a lansat, în urmă cu un an, versiunea cu propulsie convențională. G80 este disponibil cu două motoare pe benzină și un diesel. Cei care preferă prima variant pot alege fie cu motor de 2,5 litri, care dezvoltă 304 cai putere și 421 Nm, fie cu un V6 de 3,5 litri cu 380 de cai putere și 530 Nm.

Mașina cu motor diesel vine cu o unitate de 2,2 litri cu 210 cai putere și un cuplu de 441 Nm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide