Genesis X Coupe vrea să fure clienții de la Mercedes și BMW

Autor: David Andrei 31 mart. 2021 Știri auto

Genesis X Coupe este mașina cu care sud-coreenii vor să fure clienții de la Mercedes și BMW. Deocamdată la stadiul de concept, Genesis X a fost prezentat la Los Angeles.

GALERIE FOTO

Este un grand tourer electric, care anticipează filosofia de design a tuturor modelelor viitoare ale constructorului sud-corean. Modelul urmează tema “Two Lines” (“Două linii”) a companiei. Acestea se pot observa din toate unghiurile. Farurile și stopurile, dar și aripile urmează această tematică.

“Genesis X este viziunea extreme[ a Eleganței Atletice. Tema Two Lines și luxul sustenabil vor fi planul pentru designul futurist și pentru tehnologiile de ultimă oră, pe care Genesis intenționează să le urmeze pentru modelele sale viitoare”, explică SangYup Lee, șeful diviziei de design a companiei.

Aripile și capota sunt realizate dintr-o bucată și subliniază abordarea futuristă a acestui concept. Întrebat de ce o electrică are nevoie de o capotă atât de lungă și de o grilă, șeful de Design a răspuns simplu: “Pentru că arată bine!”.

Genesis X are un design cu proprietăți aerodinamice superioare, care poate asigura o autonomie mai mare și un zgomot redus.

Modelul vine cu etriere verzi, un indiciu că avem de-a face cu un vehicul “verde”. Nuanța exterioară este Lençóis Blue, inspirată de denumirea Parcului Național Lençóis Maranhenses din Brazilia.

Genesis X Coupe, o cabină exclusivistă, la nivel de Mercedes și BMW

Continuă tema celor două linii și în cabina GT-ului asiatic. Bordul pare să graviteze în jurul șoferului, iar consola este orientată către acesta.

Levierul transmisiei poartă denumirea Crystal Sphere Electronic Shift Lever și nu face decât să confirme luxul afișat la interiorul conceptului. Prin intermediul său, șoferul poate alege și modul de rulare. Iese în evidență faptul că scaunele din față sunt de culori diferite. Cel al șoferului este Scotch Brown, iar cel al pasagerului – Ocean Wave Green Blue. Acestea sunt făcute din materiale reciclate și prezintă inserții din piele. Și acestea sunt preluate de la alte mașini. Genesis a folosit pentru cabina GT-ului său și alte componente de la mașini casate, cum ar fi centurile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide