Gentlemani din lumea întreagă, acesta este noul Mercedes-Maybach S600

Autor: Andrei Ştirbu acum 8 ani Știri auto

Au trecut doi ani de când brandul Maybach a fost tras pe linie moartă din cauza interesului din ce în mai mic din partea cumpărătorilor. Însă promisiunea Mercedes a fost că vom mai auzi de Maybach. Astăzi, 19 noiembrie 2014, Mercedes face public Maybach-ul S600, versiunea exclusivistă a luxosului S-Class, în cadrul unei lansări simultane la saloanele auto de la Los Angeles şi Guangzhou.

Prin revenirea sa ca sub-brand Mercedes-Benz, Maybach va deveni un sinonim pentru luxul suprem al nemţilor, exact cum AMG desemnează performanţele de top. Cu toate aceastea, nu te aştepta să vezi tratamentul Maybach aplicat tuturor modelelor din gama producătorului, aşa cum majoritatea modelelor au primit sigla AMG. Deci nu, nu vom vedea un A-Class Maybach – însă aşteptăm cu nerăbdare un viitor GLS Maybach

Aşadar, ce anume face un posesor de S500 4MATIC să se simtă sărman prin comparaţie cu un Maybach S600? Ei bine, este suficient să arunci o privire la interior pentru asta. S-Class-ul Maybach este cu 200 de milimetri mai lung decât modelul standard (ajungând la 5.453 mm), creştere în lungime care vizează în mod direct ampatamentul (care măsoară acum 3.365 mm). Portierele faţă au fost mişcorate cu 6,6 centimetri, spaţiul câştigat fiind folosit pentru a augmenta partea din spate.

Cu toate că, din punct de vedere tehnologic, Maybach este în mare parte similar cu S-Class, elementele ornamentale de la interior vor fi cu totul şi cu totul deosebite, folosite în exclusivitate pentru modelele Mercedes-Maybach. 

Mercedes-Maybach S600 este propulsat de motorul V12 de 6,0 litri, produs de AMG, care livrează 530 CP şi 830 Nm. Pieţele-cheie vor fi cele din China şi Statele Unite, urmate de Coreea de Sud, Rusia şi Orientul Mijlociu. Maybach va fi disponibil şi cu motorizări mai mici – S500 va avea sub capotă V8-ul twin-turbo de 4,7 litri (455 CP şi 700 Nm), în timp ce S400 4Matic, disponibil pieţei din China, va avea un V6 bi-turbo cu 333 CP şi 480 Nm. Încă nu sunt confirmări pentru un potenţial tren de rulare hibrid. Însă chiar şi fără mersul pe baterii, Mercedes-Maybach S-Class promite să fie cea mai silenţioasă maşină din lume, mulţumită folosirii materialelor cu rol de antifonare şi a unor sigilii speciale.

Conform publicaţiei Autocar, preţul unui Maybach va fi cu circa 15-20.000 € mai mare faţă de actualul S600 L (173.426 € în România). Comenzile vor începe în februarie 2015.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide