Germania importă mașini second-hand doar pentru a le revinde apoi în alte țări

Autor: Marius Vișan 10 mai 2023 Știri auto

Germania are faima unui loc popular pentru cumpărarea unei mașini la mâna a doua. Vehiculele din Germania sunt în deosebi dorite în Europa de Est unde domină credința că mașinile aduse din Vest nu au nici daune, nici defecte ascunse.

Cu toate acestea, există un paradox pe piața germană de mașini second-hand despre care puțină lume vorbește. Și anume că unele vehicule din Germania, în realitate, nu au fost conduse niciodată pe drumurile germane, scrie G4media.ro.

Unele mașini second-hand care se vând în Germania nu sunt, de fapt, rulate în această țară

Cele mai populare site-uri de anunțuri auto din Germania listează milioane de vehicule, ceea ce face ca gama de mașini scoase la vânzare să fie mai extinsă decât oriunde altundeva în Europa. Cu toate acestea, unele vehicule din aceste anunțuri provin din afara Germaniei.

Site-ul carVertical sugerează că 4,3% dintre mașinile scose la vânzare în Germania s-ar putea să nu fi văzut niciodată drumurile din Berlin, München sau Hamburg și nici autostrăzile emblematice nemțești, aceste mașini au fost rulate exclusiv în alte țări.

Țările de top unde au fost înmatriculate pentru prima dată mașinile second-hand înainte de a fi importate în Germania sunt Italia (16,6%), Franța (12,7%), SUA (10,6%), Belgia (9,1%) și România (5,1%).

Cei care și-au luat o mașină rulată din Germania ar putea avea surprize

Astfel, în loc să achiziționeze o mașină care a rulat în Germania, cumpărătorii riscă să se aleagă cu un vehicul care a fost importat dintr-o altă țară. Dacă un vânzător ascunde țara de origine a unei mașini, este posibil ca aceasta să nu fie în cea mai bună stare.

Reparațiile de calitate proastă, un kilometraj ridicat și daunele ascunse sunt motivele cele mai întâlnite pentru care vânzătorii încearcă să mascheze trecutul unui vehicul și să-l vândă în altă parte. Deoarece țările nu fac prea des schimb între ele de date despre istoricul mașinilor, înșelătoriile care implică tranzacții transfrontaliere pot fi greu de descoperit.

Care sunt daunele unei mașini second-hand care o fac de necumpărat

Dan Babu de la ”Mașina Potrivită” a fost invitatul episodului 7 din ”Podcast cu Prioritate”. Pe lângă multele povești despre mașinile rulate pe care le-a văzut în activitatea sa Dan ne-a împărtășit și câteva sfaturi care ne-ar putea ajuta la achiziția unei mașini la mâna a doua.

Când vine vorba de cumpărarea unei mașini rulate este esențial să se acorde o atenție deosebită siguranței vehiculului. În special în cazul în care mașina a fost implicată într-un accident, analizarea corectă a vehiculului poate face diferența între o achiziție bună și una foarte costisitoare în termeni de reparații și de siguranță.

La întrebarea care sunt daunele unei mașini care să-l alarmeze pe client în legătură cu o anumită ofertă Dan Babu a avut un răspuns foarte clar: „Daunele la care dăm skip instant sunt mașinile reparate prost. Mașini reparate care au avut o daună mare sau mică dar reparate prost. Dacă nu este făcută bine o să prindă rugină … astea sunt clar no go”.

Vezi aici podcastul integral

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com, shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide