Germania investeşte 60 de miliarde de euro în automobile electrice

Autor: Visan Marian 04 mart. 2019 Știri auto
Germania investeşte 60 de miliarde de euro în automobile electrice

Producătorii germani de automobile vor să investească aproape 60 de miliarde de euro (68 de miliarde de dolari), în următorii trei ani, în maşini electrice şi automate, scrie Ziarul Financiar citând surse externe.

„Vom investi peste 40 de miliarde de euro în mobilitate electrică, în următorii trei ani, şi alte 18 miliarde de euro în digitalizare şi în automobile conectate şi autonome”, a declarat Bernhard Mattes, sâmbătă, înaintea Salonului Auto Internaţional de la Geneva, care va avea loc între 7 martie şi 17 martie.

Gama de modele de automobile electrice produse în Germania se va tripla în următorii trei ani, ajungând la aproximativ 100 de modele, conform preşedintelui VDA.

„Rampa de lansare a mobilităţii electrice vine în Europa. Fără aceasta, obiectivele Uniunii Europene în materie de reducere a emisiilor de CO2 nu vor putea fi atinse până în 2030, a adăugat Mattes, care a făcut un apel pentru stabilirea unor condiţii adecvate de reglementare în Europa.

Infrastructura de alimentare pentru autovehiculele electrice trebuie extinsă, la fel şi stimulentele oferite cumpărătorilor de autoturisme electronice, a mai susţinut preşedintele VDA.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide