Germania ar putea limita viteza de circulație din cauza războiului din Ucraina. Noile limite pe autostradă și în oraș

Autor: Marius Vișan 16 mart. 2022 Știri auto
Germania ar putea limita viteza de circulație din cauza războiului din Ucraina. Noile limite pe autostradă și în oraș

Organizația de mediu Greenpeace a propus măsuri pe termen scurt pentru a reduce consumul de petrol al Germaniei – și, prin urmare, dependența sa de importurile de petrol rusesc.

Printre acestea se numără introducerea unei limite temporare de viteză de 100 km/h pe autostrăzi, 80 km/h pe drumurile expres și 30 km/h în orașe pe durata conflictului din Ucraina. După cum se arată într-un document aflat la dispoziția presei germane, acest lucru ar putea reduce fluxul de trafic și ar crește eficiența motoarelor cu combustie din punct de vedere al consumului.

Șoferii au urma să fie afectați de războiul din Ucraina

O oprire a importurilor de petrol rusesc este necesară în situația actuală pentru a elimina baza financiară a războiului președintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Măsurile propuse mai includ o continuare a lucratului de casă, care ar putea aduce economii considerabile. În cazul de față, nu atât din cauza pandemiei de COVID-19, cât pentru a reduce consumul de combustibil al celor care se deplasează la locul de muncă.

Greenpeace mai propune, de asemenea, ca cetățenii să se abțină de la una din patru călătorii nenecesare făcute cu mașina personală, de peste 20 de kilometri, și să fie impusă o duminică fără mașini, informează Thelocal.de.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide