Germanii continuă ofensiva de modele de lux cu noul BMW Seria 8 Cabriolet – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 02 nov. 2018 Știri auto

BMW îşi continuă ofensiva de modele în segmentul de lux prin prezentarea noului BMW Seria 8 Cabriolet. Cu o lungime de 4.843 de milimetri, o lăţime de 1.902 milimetri şi o înălţime de 1.339 de milimetri, dar şi un ampatament de 2.822 de milimetri şi un ecartament de 1.619 milimetri (faţă) şi 1.642 de milimetri (spate), dimensiunile sale le egalează aproape cu exactitate pe cele ale BMW Seria 8 Coupé. 

Datorită spoilerului frontal proeminent, partea din faţă a automobilului are un aer sportiv, evidenţiat de prizele de aer largi. Acestea ies şi mai puternic în evidenţă  la BMW M850i xDrive Cabriolet (ca echipare standard) şi BMW 840d xDrive Cabriolet (ca parte a pachetului M Sport opţional). Farurile LED adaptive fac parte din configuraţia standard. Totodată, farurile BMW laser – disponibile opţional – cu luminare variabilă a drumului şi Selective Beam generează o rază de acţiune a fazei lungi de aproximativ 600 de metri.

La interior, noul BMW Seria 8 Cabriolet este prevăzut cu tapiţerie integrală cu piele pentru panoul de instrumente şi umerii uşilor, precum şi cu scaune sport ajustabile electric şi cu tapiţerie din piele Vernasca.

Scaunele multifuncţionale disponibile standard la BMW M850i xDrive Cabriolet sunt tapiţate cu piele Merino cu facilităţi extinse. Atât volanul sport cu piele de la BMW 840d xDrive Cabriolet, cât şi cel M îmbrăcat în piele de la BMW M850i xDrive Cabriolet au butoane multifuncţionale şi clapete de schimbare a vitezelor.

Soft topul, care are culoarea neagră în echiparea standard, dar este disponibil şi cu efect Anthracite Silver ca opţiune, se deschide şi se închide complet automat şi la atingerea unui buton în doar 15 secunde. Operarea poate fi activată atunci când automobilul se deplasează cu viteze de până la 50 km/h. 

Două motoare foarte puternice vor fi disponibile la lansarea din martie 2019.

Propulsorul V8 pe benzină, ce oferă 390 kW/530 CP şi un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă 235 kW/320 CP. 

Un motor de 4,4 litri, cu opt cilindri, din cea mai recentă generaţie oferă noul BMW M850i xDrive Cabriolet cu o livrare impozantă a puterii, în timp ce acustica sa caracteristică oferă un impact suplimentar prin sistemul de evacuare sport M cu control prin clapete. Dezvoltând o putere maximă de 390 kW/530 CP şi un cuplu maxim de 750 Nm, motorul V8 accelerează BMW M850i xDrive Cabriolet de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde.

Noul BMW 840d xDrive Cabriolet beneficiază de un tip de motor pe care nici un alt automobil din segmentul său nu îl oferă – un propulsor diesel de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie. Tehnologia BMW TwinPower Turbo a motorului cuprinde supraalimentare cu două turbine şi injecţie directă common-rail cu piezoinjectoare. BMW 840d xDrive Cabriolet accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide