Gest necugetat: un tânăr polițist a refuzat mita oferită de un șofer

Autor: George Cristea 24 nov. 2020 Știri auto

Un tânăr polițist, care lucra de numai un an la IPJ Sibiu, a refuzat mita oferită de un șofer care depășise pe linie continuă. Lipsa de experiență a agentului poate explica gestul necugetat al acestuia.

Intră în Galeria FOTO

Un poliţist angajat de doar un an la IPJ Sibiu a refuzat 500 de lei mită, bani care i-ar fi fost oferiţi de un şofer care a fost prins depăşind linia continuă. Potrivit IPJ Sibiu, poliţistul rutier din Mediaş a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu.

Acesta ar fi prins un şofer de 41 de ani care a făcut o depăşire cu încălcarea marcajului longitudinal continuu şi căruia urma să îi reţină permisul de conducere. Şoferul i-a oferit iniţial poliţistului 350 de lei, pentru ca apoi să propună 500 lei, cu titlu de mită, în scopul de a nu i se reţine permisul de conducere. Şoferul este acum cercetat pentru dare de mită.

Motivul pentru care un polițist a refuzat mita oferită de un șofer

„Agentul de poliţie rutieră a refuzat şi i-a adus la cunoştinţă că fapta săvârşită constituie infracţiunea de dare de mită, motiv pentru care, l-a condus la sediul Biroului Rutier Mediaş în vederea continuării cercetărilor. Menţionăm faptul că tânărul agent de poliţie rutieră a fost încadrat în Ministerul Afacerilor Interne în cursul lunii noiembrie 2019”, se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Ultima propoziție pare să scuze gestul polițistului, care nu a avut suficient timp la dispoziție pentru a se integra în sistem. Este remarcabil că polițistul a refuzat 500 de lei, riscând oprobiul colegilor săi, în condițiile în care alți polițiști au închis ochii pentru sume derizorii și chiar obiecte fără valoare – până la prăjituri în cazul unui polițist din Craiova.

În urmă cu numai două săptămâni, 10 polițiști de la IPJ Dolj – Serviciul Rutier și de la Poliția Municipiului Craiova – Biroul Rutier erau trimiși în judecată de DNA pentru luare de mită,  abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide