Gest necugetat: un tânăr polițist a refuzat mita oferită de un șofer

Autor: George Cristea acum 5 luni Știri

Un tânăr polițist, care lucra de numai un an la IPJ Sibiu, a refuzat mita oferită de un șofer care depășise pe linie continuă. Lipsa de experiență a agentului poate explica gestul necugetat al acestuia.

Intră în Galeria FOTO

Un poliţist angajat de doar un an la IPJ Sibiu a refuzat 500 de lei mită, bani care i-ar fi fost oferiţi de un şofer care a fost prins depăşind linia continuă. Potrivit IPJ Sibiu, poliţistul rutier din Mediaş a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu.

Acesta ar fi prins un şofer de 41 de ani care a făcut o depăşire cu încălcarea marcajului longitudinal continuu şi căruia urma să îi reţină permisul de conducere. Şoferul i-a oferit iniţial poliţistului 350 de lei, pentru ca apoi să propună 500 lei, cu titlu de mită, în scopul de a nu i se reţine permisul de conducere. Şoferul este acum cercetat pentru dare de mită.

Motivul pentru care un polițist a refuzat mita oferită de un șofer

„Agentul de poliţie rutieră a refuzat şi i-a adus la cunoştinţă că fapta săvârşită constituie infracţiunea de dare de mită, motiv pentru care, l-a condus la sediul Biroului Rutier Mediaş în vederea continuării cercetărilor. Menţionăm faptul că tânărul agent de poliţie rutieră a fost încadrat în Ministerul Afacerilor Interne în cursul lunii noiembrie 2019”, se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Ultima propoziție pare să scuze gestul polițistului, care nu a avut suficient timp la dispoziție pentru a se integra în sistem. Este remarcabil că polițistul a refuzat 500 de lei, riscând oprobiul colegilor săi, în condițiile în care alți polițiști au închis ochii pentru sume derizorii și chiar obiecte fără valoare – până la prăjituri în cazul unui polițist din Craiova.

În urmă cu numai două săptămâni, 10 polițiști de la IPJ Dolj – Serviciul Rutier și de la Poliția Municipiului Craiova – Biroul Rutier erau trimiși în judecată de DNA pentru luare de mită,  abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.Comentarii
Inchide