Ghinion: un bulgar a încercat să intre în România cu un Mercedes-Benz scump chiar atunci când mașina a fost declarată furată

Autor: Bogdan Bârliga 17 feb. 2023 Știri auto

Un cetăţean bulgar la volanul unui autoturism marca Mercedes-Benz înmatriculat în Germania a încercat să intre în România pe la vama Cenad din județul Timiș.

La verificările de rutină poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat.

Surpriza bulgărească

În data de 15.02.2023, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean bulgar, în vârstă de 23 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania, se arată într-un comunicat emis de Poliția Română de Frontieră.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, şoferul a prezentat şi un permis de conducere care avea însemnele autorităților din Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui permis auto original, acesta fiind fals, iar în urma efectuării verificărilor în baza de date, aceștia au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere.

Mașina a fost declarată furată în aceeași zi

În urma verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania în aceeași zi 15.02.2023.

Drept urmare, autovehiculul Mercedes-Benz Clasa C în valoare de aproximativ 60.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și tăinuire.

Principalele țări de unde sunt aduse mașini furate în România

Principalele ţări de unde provin autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, care au fost depistate la frontierele României, sunt Germania, Italia și Marea Britanie. Majoritatea maşinilor depistate sunt din categoria autoturismelor de lux şi din clasa de mijloc.

În cele mai multe cazuri, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”.

Putem afla dacă un vehicul este furat în baza de date a Poliției la rubrica autovehicule furate politiaromana.ro/ro/auto-furate. De asemenea, după seria VIN puteți caută și în baza de date europeană stolencars24.eu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: POLIȚIA DE FRONTIERĂ ROMÂNĂ


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide