Gigantul auto prezent în România care estimează o producţie record în 2018

Gigantul auto prezent în România care estimează o producţie record în 2018

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

La zece ani de la preluarea Automobile Craiova, investiţia Ford în cadrul uzinei a depăşit 1.2 miliarde de euro, numărul angajaţilor a crescut la 4.492, iar anul 2018 ar puteea fi cel mai bun din ultimul deceniu pentru producţie, arată un comunicat al companiei.

Ford Motor Company a semnat la 21 martie 2008 contractul de achiziţie a pachetului majoritar de acţiuni pentru preluarea uzinei de la Craiova şi a demarat o investitie iniţială de peste 675 de milioane de euro. Producţia de vehicule a demarat în septembrie 2009, cu utilitara uşoară Transit Connect.

În 2012, Ford a dat startul producţiei motorului 1.0 EcoBoost care continuă şi astăzi la Craiova, dar şi a lui Ford B-MAX, produs până în septembrie anul trecut. În octombrie anul trecut, uzina de la Craiova a lansat un nou proiect si devine astfel unitatea de producţie pentru noul Ford EcoSport livrat exclusiv din România către întreaga piaţă europeană.

Ford a angajat in 2017 la Craiova 1.800 de persoane, totalizand astăzi 4.492 de angajaţi. În 2008, la momentul preluarii uzinei, numărul angajaţilor era de 3.589.

„În acest deceniu nu am produs doar motoare şi maşini excelente, ci am crescut masiv numărul angajaţilor şi aproape am dublat investiţia noastră în România”, spune John Oldham, directorul uzinei Ford Craiova si Presedintele Ford Romania.

Ford Motor Company are sediul la Dearborn, Michigan. Ford are aproximativ 202.000 de angajaţi în toată lumea.Comentarii
Inchide