Goodyear și Lockheed Martin lucrează la un vehicul destinat mobilității pe suprafață Lunii

Autor: ProMotor acum 3 săptămâni Știri auto
Goodyear și Lockheed Martin lucrează la un vehicul destinat mobilității pe suprafață Lunii

Compania Goodyear se concentrează pe dezvoltarea anvelopelor dedicate vehiculelor lunare printr-un parteneriat cu Lockheed Martin. Acesta vizează dezvoltarea unui vehicul destinat mobilității pe suprafața Lunii.

După programul Apollo, Goodyear a continuat să inoveze alături de NASA cu scopul de a dezvolta anvelope destinate vehiculului ce ar urma să exploreze teritoriul Lunii. Cele două companii și-au propus să devină primele care implementează operațiuni de lungă durată cu vehicule comerciale pe Lună. Astfel, Goodyear folosește experiența vastă în domeniul anvelopelor pentru a dezvolta această componentă esențială pentru o misiunie pe Lună.

Goodyear înaintează în dezvoltarea mobilității pe Lună, bazându-se pe tehnologia sa avansată de fabricare a anvelopelor de ultimă generație, fără aer, implementată pentru micro-mobilitate, vehicule autonome și autoturisme prin crearea unui produs care să reziste condițiilor neprielnice prezente pe Lună.

Goodyear și Lockheed Martin își unesc forțele pentru a dezvolta mobilitatea pe suprafața Lunii

Roverele lunare Apollo au fost concepute cu scopul de a fi folosite pe o durată scurtă de timp și pe o distanță care nu depășește 8 kilometri de la locul aterizării.

Următoarele misiuni vor implica deplasarea pe teren accidentat pe o distanță mai mare și în condiții de temperaturi extreme. Astfel, este necesară dezvoltarea unor funcționalități noi ale anvelopelor: durabilitate pe termen lung și rezistență la temperaturi care pot atinge chiar -150 de grade celsius Celsius pe timp de noapte și 120 de grade Celsius ziua.

Un alt partener al proiectului, MDA Canada, a anunțat recent ca va include tehnologia comercială a brațului robotic în componența vehiculului lunar. Brațul va fi folosit atât ca suport pentru astronauți, dar va și permite vehiculului lunar să desfășoare misiuni autonome pe suprafața Lunii.

Împreună, companiile înglobează perspective unice și know-how pentru a soluționa provocări și abordări venite din partea piețelor, unele apărute pentru prima dată. Goodyear și Lockheed Martin preconizează că primul vehicul va fi finalizat în timp util pentru a lua parte la următoarea misiune de aterizare pe Lună a NASA, în cadrul căreia prima femeie și prima persoană de culoare vor păși pe suprafața Lunii, planificată pentru anul 2025.

Goodyear este una dintre cele mai mari companii de anvelope din lume. Are aproximativ 72.000 de angajați și își fabrică produsele în 57 de unități din 23 de țări din întreaga lume.


Sursa foto: GoodyearComentarii
Inchide