Google Live View. Tot ce trebuie sa ştiţi despre noua funcţie din Google Maps

Autor: Cristian Agatie 13 aug. 2019 Știri auto
Google Live View. Tot ce trebuie sa ştiţi despre noua funcţie din Google Maps

Funcţia Live View integrată în Google maps  permite utilizatorilor de telefoane cu Augmented Reality să se orienteze cu ajutorul săgeţilor şi a indicaţiilor suprapuse peste imaginilie din realitate, filmate cu camera telefonului mobil. Pentru a accesa funcţia Live View din Google Maps, trebuie să alegi destinaţia, să selectezi ca mijloc de transport mersul pe jos şi să ridici telefonul în poziţie verticală. Vei fi apoi încurajat să filmezi o clădire din apropiere, pentru ca Google Maps să te localizeze exact. Din acest moment, eşti gata de drum cu Google Live View.

Funcţia este disponibilă în Google Maps şi a fost lansată iniţial pe telefoanele Google Pixel. Aceasta se va regăsi, începând de săptămâna aceasta, şi pe toate telefoanele Android sau iPhone cu Augmented Reality. Pentru telefoanele Apple, acest lucru înseamnă terminalele compatibile cu ARKit, în timp ce pentru telefoanele cu Android înseamnă compatibilitatea cu Google ARcore.

Live View este disponibil în majoritatea locurilor în care există imagini Street View, adică şi în România. Google Maps are şi alte funcţii utile în timpul călătoriei, precum navigaţie şi puncte de interes (magazine sau benzinării), hărţile offline (pentru a evita probleme cauzate de lipsa internetului), explorează zona (locuri pe care să le vizitezi sau unde să mănânci şi pe care le poţi salva ca puncte de interes şi organiza în liste).

În plus, este disponibilă salvarea locului în care ai parcat maşina, precum şi funcţia Instant Camera Translation din aplicaţia Google Translate ce permite traducerea instantanee a unor texte (anunţuri pe stradă, meniuri în restaurante, etichete de produse) în peste 80 de limbi, inclusiv română.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide