Google Maps introduce „rutele ecologice”. De când va ajunge noua funcție în Europa

Autor: Cristian Agatie 14 oct. 2021 Știri auto

Google Maps introduce „rutele ecologice” în indicațiile de navigație destinate mașinilor. Pentru început, acestea sunt disponibile utilizatorilor din Statele Unite. Iată de când va ajunge noua funcție și în Europa.

Intră în Galeria FOTO

În primăvară, Google anunța o nouă funcție pentru aplicația Maps, care să favorizezi traseul cu cele mai mici emisii pentru a ajunge la o destinație. Această funcție a fost deja implementată pentru utilizatorii din Statele Unite și urmează să fie disponibilă în curând și în Europa.

Cei care folosesc Google Maps pot identifica calea cea mai puţin poluantă pentru a ajunge la destinaţie. Sistemul ia în considerare panta drumului, starea traficului şi consumul de combustibil, apoi sugerează traseul ecologic, marcându-l cu o pictogramă cu frunze verzi.

Când cea mai rapidă rută nu coincide cu cea mai puţin poluantă, Google compară timpii şi consumul de combustibil şi lasă utilizatorului posibilitatea de a alege pe care să o urmeze, încercând totuşi să dezvolte rute care să economisească timp şi bani. Până în prezent, funcţia este disponibilă doar pentru Statele Unite, dar compania a anunţat că în 2022 va fi implementată şi pentru dispozitivele europene.

Google Maps introduce „rutele ecologice”: Ce alte noutăți mai pregătește Google

Google a estimat că această noutate ar putea reduce emisiile de carbon anuale cu peste un milion de tone, echivalentul a 200.000 de maşini mai puţine pe drumuri, fără a specifica câţi utilizatori ar trebui să opteze pentru această soluţie, pentru a o face atât de eficientă.

O altă funcție introdusă de Google Maps se adresează celor care folosesc vehicule pe două roți, așa cum sunt bicicletele, trotinetele și mopedele. Aplicația permite obţinerea informaţiilor despre traseu, fără ca utilizatorul să aibă nevoie să se uite la ecran. Această caracteristică, spre deosebire de celelalte, va începe să se răspândească în lunile următoare oriunde este activă navigarea pe bicicletă, pe dispozitivele Android şi iOS.

Google a anunţat, de asemenea, că a extins informaţii despre biciclete şi scutere la peste 300 de oraşe din întreaga lume, iar cei care folosesc Google Maps în aceste oraşe vor putea găsi cele mai apropiate puncte de colectare, să ştie câte vehicule sunt disponibile în acel moment şi un loc de parcare la sfârşitul cursei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide