Google Maps primește o interfață nouă pentru utilizarea în mașină

Autor: George Cristea 05 oct. 2020 Știri auto

Google Maps primește o interfață nouă pentru utilizarea în mașină, care este inspirată de Android Auto. Iată ce aduce nou interfața aflată încă în stadiu de testare pe un număr limitat de utilizatori.

Intră în Galeria FOTO

Android Auto reprezintă interfața favorită pentru milioane de șoferi din întreaga lume, tot așa cum serviciul de hărți oferit de Google reprezintă soluția dominantă pe piața sistemelor de navigație. Android Auto a devenit atât de popular, încât chiar și modelele Dacia oferă această funcție, chiar și prin conexiune wireless în cazul recent lansatelor Logan, Sandero și Sandero Stepway.

Cu toate acestea, nu toate mașinile sunt compatibile cu Android Auto. Unele, chiar recent lansate, nu dispun deloc de un ecran. Rolul acestuia este preluat de ecranul telefonului mobil, prin intermediul unei aplicații dedicate. Este, probabil, și motivul pentru Google schimbă interfața serviciului Maps pentru a oferi o ergonomie mai bune în modul de navigație.

Noul design aduce butoane mai mari în interfață, precum și acces direct la playerul de muzică, Asistentul Google și alte funcții folosite frecvent la volan. Toate acestea par inspirate de interfața Android Auto, despre care se spune că va dispărea ca aplicație în viitorul apropiat. Prin urmare, șoferii care nu dispun de o mașină cu Android Auto nu vor mai putea folosi aplicația instalată pe telefon pentru a suplini funcțiile acestei interfețe.

Interfață nouă pentru Google Maps: Când va ajunge pe telefonul tău?

În modul de navigație, Google Maps oferă o bară de navigație care integrează butoane pentru Asistentul Google și sertarul de aplicații. Acesta permite lansarea unor aplicații precum playerul de muzică preferat, mesajele SMS și funcțiile de telefonie. Butonul de apeluri, spre exemplu, oferă acces rapid la ultimele trei persoane apelate. Poți, de asemenea, să selectezi „Call someone else”, caz în care se deschide o listă de contacte.

Youtube Music, unul dintre cele două servicii de muzică integrate în Google Maps (alături de Spotify) oferă un submeniu dedicat pentru accesarea playlisturilor favorite. În plus, interfața oferă o bară de control care permite oprirea, selectarea cântecului următor sau derularea cu 30 de secunde a melodiei.

Noua interfață a Google Maps pare să ofere funcții similare cu Android Auto, minus abilitatea de a folosi Waze ca aplicație pentru navigație. Deocamdată, aceasta nu este disponibilă decât pentru un număr redus de utilizatori. Nu știm dacă noua interfață va fi oferită tuturor în curând sau dacă face parte doar dintr-un test limitat.

via: Android Police

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide