Google Street View Camera, camera foto pe care o vei putea monta și tu pe mașina ta

Autor: Mihai Morcovescu 28 mai 2022 Știri auto

Compania americană Google a dezvăluit cel mai nou produs al său, o cameră foto pentru aplicația Street View. Noul produs dezvoltat de gigantul californian marchează împlinirea a 15 ani de existență a acestui serviciu online. Camera va fi lansată oficial pe piață în cursul anului viitor și va putea fi montată pe orice mașină.

Street View Camera va fi disponibilă în toată lumea

În 2007, Street View a început ca o idee ambițioasă de a documenta lumea așa cum nu fusese documentată până atunci. Aceasta surprindea imagini la 360 de grade cu străzi și locații. În prezent, sunt disponibile peste 220 de miliarde de imagini din 100 de țări și teritorii.

Revoluționara aplicație a fost lansată la 25 mai 2007, la capătul unui proces de dezvoltare care s-a întins pe 6 ani. Aceasta a fost inițată ca un proiect de cercetare al Universității Stanford, iar începând cu 16 aprilie 2008 s-a putut accesa și pe Google Earth.

Google aniversează cei 15 ani de Street View prin lansarea unei noi camere foto. După camera Street View și rucsacul Trekker, compania americană prezintă o nouă cameră foto compactă. Aceasta se numește Street View Camera, cântărește 6,8 kilograme și va putea fi montată pe orice mașină.

Noua cameră prezintă avantajul de a fi mai ușoară decât camera Street View, dar și mai ușor de utilizat. În plus, ea va fi disponibilă în toată lumea și le va permite utilizatorilor să capteze imagini chiar și cu cele mai necunoscute drumuri și locații, care nu apar în aplicația Street View.

Noua cameră de la Google va putea fi montată pe orice mașină

Datorită gabaritului redus, camera va putea fi montată pe orice automobil prevăzut cu șine pentru plafon. Camera va funcționa pe baza unui computer dedicat prin care va putea fi controlată de pe dispozitiv mobil inteligent (smartphone, tabletă, etc.).

Totodată, camera va încorpora un senzor Lidar, care va permite realizarea unor imagini în detaliu. De asemenea, va putea fi personalizată, ceea ce va permite mai multă versatilitate. Până acum era necesar crearea unui sistem de camere complet nou ori de câte ori se dorea colectarea mai multor tipuri de fotografii.

În momentul de față, Street View Camera se află în plin proces de testare. Debutul comercial oficial se va produce în cursul anului 2023.

Sursa: Google

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Google


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide