Grecia deschide sezonul turistic în acest weekend. Ce trebuie să știe românii care vor să meargă în Grecia

Autor: George Cristea 12 apr. 2021 Știri auto

Grecia deschide sezonul turistic începând cu acest weekend. Iată ce trebuie să știe românii care vor să meargă în Grecia în perioada următoare.

Intră în Galeria FOTO

Grecia este pregătită să-i primească pe turiștii români începând cu data de 16 aprilie, a anunțat ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Claudiu Năsui, după o întrevedere cu Sofia Grammata, ambasador al Republicii Elene la București. Condițiile de acces în Grecia, dar și cele de revenire în România, sunt cele care îi interesează în mod deosebit pe turiștii români.

„Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și din 16 aprilie granițele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu niște condiții, și acelea sunt un formular pe care dânșii îl au și acum, de localizare, și este ușor completabil pe internet sau cu certificat de vaccinare sau cu test negativ PCR. O veste bună. Deci, practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia și momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiștii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există și acum pe net, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Așteptăm și noi mai multe informații de la greci, pentru că sunt regulile lor. Eu am discutat cu ambasadoarea, mi-a zis test PCR, probabil cu un termen oricum rezonabil, deci nu cred că vor fi probleme acolo”, a afirmat Claudiu Năsui, la Antena 3.

Grecia deschide sezonul turistic în weekend. Ce trebuie să știe românii care se întorc din concediu

Condițiile de intrare în Grecia pentru turiștii români fuseseră anunțate anterior de ministrul turismului din Grecia, Harry Theocharis. Ministrul român al economiei, antreprenoriatului și turismului Claudiu Năsui a explicat și condițiile pentru ca la revenirea din Grecia în țară turiștii români să nu intre în carantină.

„La momentul revenirii în ţară: ca să nu fie un cetăţean român care se duce şi îşi face o vacanţă de o săptămână, două, 10 zile în Grecia şi se întoarce, dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU, atunci nu e nicio problemă. Dacă totuşi este, şi cetăţeanul român este vaccinat, şi prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină, deci n-are nicio problemă, se întoarce fără carantină. Dacă nu are vaccinul, dar a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea nu intră în carantină”, a menţionat Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei nu a precizat dacă un test negativ PCR îi va scuti sau nu pe românii care nu sunt vaccinați și nici nu au trecut prin boală de coșmarul carantinei la revenirea în țară. Anterior

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide